Društvo

“Oko sokolovo” i “Zeleni pauk” uskoro na ulicama Grada, za početak bez kazni

Od prvog jula na niškim ulicama kretaće se “Oko sokolovo”  koje će pomoću čuvenog sistema kontrolisati nepropisno parkirana vozila, najavila je danas gradonačelnica Dragana Sotirovski. U početku sve Nišlije koje se budu nepropisno parkirale, proći će samo sam opomenom, dok će se već od prvog avgusta naplaćivati kazne.

“Oko sokolovo će na našim ulicama biti od prvog jula. Prvih dana će to biti samo opomene, bez pravih kazni. Od prvog avgusta ćemo morati malo i da se kažnjavamo, sve u cilju boljeg i efikasnijeg funkcionisanja saobraćaja u gradu. Grad nam je veliki, imamo veliki broj automobila na ulici. To verovatno pokazuje da nam je standard bolji, zato što imamo mogućnost da sebi priuštimo da se vozimo automobilima”, objašnjava Sotirovski.

Gradonačelnica kaže da za one koji zaustave čitav saobraćaj, uz četiri migavca, “Oko sokolovo” će biti jedini spas.

“Verujemo da će “Oko sokolovo” pomoći u rešavanju tog saobraćajnog problema. Napravljen je taj sistem za prepoznavanje tačno parkiranih vozila na mestima gde je to predviđeno. Napravljena je maršruta kojim ulicama će se kretati i verujem da će ta dva vozila nama i te kako pomoći”, priča gradonačelnica.

Ona je najavila da će do kraja godine JKP “Parking servis” nabaviti i jednog zelenog pauka, jer je mnogo vozača koji svoja vozila parkiraju i to na zelenim površinama gde će kazne biti dosta veće, nego kada se parkiran automobil podiže sa nekog trotoara.

Pogledajte u emisiji SAT kako ovo vozilo automatski kažnjava nepropisno parkiranje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

4 Komentara

 1. Rešenje za gužvu u saobraćaju i nepropisno parkirana vozila, napre treba tražiti u lošoj usluzi gradskog prevoza, sada u preskupoj karti za jednu vožnju, (sa kojim realno ne može da se stigne do odredišta-u većini slučajeva trebaju dve da se stigne na cilj), u malom broju parkinga na ključnim mestima; pa tek onda kada se podmire ovi preduslovi sledi kažnjavanje.
  Većina ne bi išla u centar kolima da ima bus na 5- 10 min. Što na liniji 1 nije slučaj. Čekanje je 30-45 min. A svi bi se parkirali na uređenom parkingu sa pristupačnom cenom, a ne da rizikuju odnošenje vozila i kaznu. Po pola sata se gubi na traženje parking mesta.
  Molim vas angažujte struku. A ne sve ad hoc. I preko kolena

  1. sta vam smeta u gradski prevoz? Recite?!
   Nis punom parom gradi stanove i kupuju vozila i naravno da nema gde da se parkira i naravno da dolazi do zagusenja saobracaja i time usporen saobracaj za gradski prevoz.
   Kasarne nicemu ne sluze a mogu da smeste preko 20000 vozila i resen problem

 2. opomena samo ? znajuci trenutne VLADARE opomena moze biti u vidu novcane kazne samo,nesto tipa usluga stampanja opomene 1121 din 🤣

 3. Iskreno se nadam da ce oko sokolovo pomoci u uklanjanju svih vozila parkiranih samo na ” 5 minuta ” isped mesare, pekare, mlekare celom dozinom Knjazevacke ulice gde su biciklisti narocito ugrozeni u njihovom zaobilazenju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com