Društvo

Oko 70 odsto zgrada u Panteleju završilo registraciju

Od oko 290 evidentiranih stambenih zajednica na teritoriji Gradske opštine Pantelej, zakonsku obavezu da se registruju ispunilo je do ovih dana 212 stambenih zajednica, pokazao je inspekcijski nadzor koju je obavila GO Pantelej.

“U sklopu obavljenog inspekcijskog nadzora, svima koji to sada nisu učinili izdat je nalog komunalne inspekcije da se registruju u zakonom zadatom roku od 30 dana koji teče od dana izdavanja naloga”, saopštili su.

Za one stambene zajednice koje to ne učine ni u naknadnim zakonskim rokovima po nalogu inspekcije, Zakon predviđa uvođenje prinudnog upravnika koga postavlja lokalna uprava odnosno Gradska opština Pantelej.

S obzirom da je već registrovano 70% stambenih zajednica u ovoj Opštini i da svakodnevno pristižu preostali zahtevi koji su u postupku registracije, evidentno je da su i stanari i nadležne opštinske službe u Panteleju odgovorno pristupile ovom važnom poslu i zakonskim obavezama.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com