Društvo

Oko 500 zastava vijori se ulicama Niša

Srbija po prvi put obeležava Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

Srbija i Republika Srpska danas prvi put obeležavaju zajednički praznik – Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Tog 15. septembra 1918. godine probijen je Solunski front.

U svim opštinama u Srbiji i Republici Srpskoj trgovi i centralne ulice su okićene Narodnom i Državnom zastavom Republike Srbije.

Ovaj praznik će biti zajednički obeležavan u Srbiji i Republici Srpskoj i u svim sredinama u kojima su Srbi širom sveta, simbolizujući jedinstvo srpskog naroda.

Datum 15. septembar je izabran jer je tog dana, 1918. godine, probijen Solunski front.

U Nišu je tim povodom postavljeno oko 500 zastava na svim glavnim saobraćajnicama.  U Nišu su okićene Voždova i ulica Milojka Lešjanina, bulevari Nikole Tesle, Nemanjića, Medijane i Somborski bulevar, kao i Bulevar cara Кonstantina.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski čestitala je praznik, koji je uspostavljen u Srbiji i Republici Srpskoj, u znak sećanja na 15. septembar 1918., kada je probijen Solunski front.

PROČITAJTE JOŠ:

Proboj Solunskog fronta 1918. – Borbe koje su odlučile ishod rata

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com