Društvo

Oko 40.000 penzionera u Nišu dobiće pakete pomoći od grada

Grad Niš će obezbediti 40.000 paketa za penzionere i za te namene je odvojio 100.000.000 dinara. PIO fond će dostaviti gradu visinu penzija po kategorijama koje su već utvrđene u drugim gradovima, kako se i Niš ne bi razlikovao od njih, rekao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

“Pomoć će dobiti više od 40.000 penzionera kako bi što lakše prebrodili ovaj period. Grad je preduzeo sve pripremne radnje za obezbeđivanje paketa za penzionere i već od sutra kreću pripremne aktivnosti. Javne finansije su stabilizovane i imamo dovoljno sredstava za pakete za penzionere” – rekao je Bulatović.

Dobavljači će dostavljati ponude, pa će u zavisnosti od najbolje biti izabran dobavljač. Paketi će se deliti penzionerima počev od minimalne penzije pa naviše, objašnjeno je u Gradskoj kući. Paketi neće moći odjednom da se podele, već će biti potrebno petnaestak dana da oni dođu do penzionera na čitavoj teritoriji grada.

“Grad redovno izdvaja sredstva i Gradskoj organizaciji Crvenog krsta, Studentskom domu, Centru za socijalni rad i sve aktivnosti koje su se sprovodile, a odnosile su se na brigu o najugroženijim sugrađanima i dalje se isplaćuju redovno”, kazao je gradonačelnik.

 

Grad Niš je već obezbedio 2.143 socijalna paketa za korisnike Centra za socijalni rad. Podeljeno je oko 1.200 paketa, a još oko 800 je kamionima prevezeno u opštinske centre, odakle će se manjim vozilima distribuirati korisnicima. Opštinski centri prave svoje evidencije porodica porodica kojima je potrebna pomoć, a koje nisu na spisku centra za socijalni rad i ti ljudi će dobiti istu pomoć. Ukupno je obezbeđeno 4.600 socijalnih paketa.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

7 Komentara

  1. POZVALA SAM ZA PAKET. IMAM 70 GOD. I SINA INVALIDA RADA SA 70% OSTECENJA. REKLI SU MI DA POZOVEM KITANOVIC DUSANKU ALI NISU NAPISALI BR. TEL NA KOJI DA JE POZOVEM. STANUJEMO U UL. CIRILA I METODIJA 18/29. MOJ TEL. JE 0616099160. MOLIM VAS POZOVITE ME DA MI KAZETE NJEN BR. ILI NAS UPISITE U SPISAK ZA PAKET. H V A L A

  2. Шта је са инвалидима из некадашње фирме ” Вук Караџић ” који су вољом владе Србије остали без посла и годинама немају никаква примања, да ли о њима неко мисли? Ти људи су до пада Милошевића радили и примали колико толику зараду, са доласком демократа и СНС остали су без ичега.Ето колико се води рачуна о инвалидима у Граду Нишу и у Републици Србији.

  3. Sta se desava sa penzionerima sa podrucja opstine Gadzin Han. Da li mogu oni da dobiju neku pomoc od grada Nisa prema kome su orjentisani. Opstina Gadzin Han je kao sto znate jako siromasna i nema ljude-politicare koji bi mogli da doprinesu da se organizuje neka pomoc za penzionere koji zive na rubu i egzistencije i humanih uslova zivota.

  4. Poštovana redakcijo, biću kratak…
    Majka mi je penzioner, ima primanja ispod 30.000 din… Mogu li ja uzeti za nju paket i na koji način… I još jedna stvar, baka prima poljoprivrednu penziju, njeno prebivalište je selo Palilula blizu Svrljiga ali je kod nas kući već duže vreme… Postoji li mogućnost da se uzme i za nju…
    Unapred zahvalan,
    G’din Vladimir M.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com