Društvo

Ogrlica za praćenje lovačkih pasa i hotelski softver, neke od inovacija koje su dobile podsticaj

Uruceni ugovori

Grad Niš opredelio je pomoć za šest startap kompanija u iznosu od milion dinara, kako bi podržao razvoj inovativnih delatnosti i nove inovativne visoko tehnološke proizvode i usluge.

Sredstva bi trebalo da im omoguće da nastave da razvijaju svoje ideje i tehnološka rešenja.

Prilikom uručivanja ugovora u Gradskoj kući, Vladislava Ivković, pomoćnica gradonačelnice, istakla je da državna pomoć koju je Grad Niš obezbedio ima za cilj da podrži razvoj inovativnih delatnosti i nove inovativne visoko tehnološke proizvode i usluge.

Naše tržište je na teritoriji Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije i Crne Gore. Imamo veliki broj zadovoljnih lovaca. Drago nam je što su lovci na terenu došli do zaključka da je naš sistem kvalitetan, ima prostora i za unapređenje, za šta će ovaj novac biti iskorišćen“, kazao je Nebojša Ranđelović i dodao da je kompanija „Canandi“ razvila posebne ogrlice za lovačke pse, koje uz pomoć radio komunikacije i blututa omogućavaju praćenje psa u radijusu od 20 kilometara, kako se pas ne bi izgubio.

Njihove kolege iz kompanija „Qreadible“ razvili su platformu koja omogućava lakše ostvarivanje hotelskih usluga, od rezervacije do usluga u samom hotelu, što će doprineti da se stranci osećaju “kao kod kuće”.

Trenutno razvijamo istoimenu platformu „Qreadible“, koja poboljšava zadovoljstvo gostiju u hotelu. Unapređujemo poslovanje hotela, omogućavamo gostima da mnogo lakše zakazuju i koriste usluge hotela. Najbitnije je da naša platforma preskače jezičku barijeru, gde gosti ne moraju da znaju jezik zemlje gde se hotel nalazi, a da opet koriste sve usluge i da se ne osete kao stranci“, istakao je Dimitrije Iskrenović.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com