Ako vam plejer ne radi kliknite ovde...

Društvo

Ogrevni materijal se mora ukloniti sa javnih površina u roku od 12 sati

Druga polovina leta vreme je kada se nabavlja ogrevni materijal za predsojeću zimu. Zbog manjka prostora, drva i ugalj za ogrev, ostavljaju se ispred kuća, na trotoarima i javnim površinama, a neretko se desi da se na taj način onemogući kretanje pešaka i po nekoliko dana. Međutim, prema Članu 72 gradske odluke, ogrevni materijal može se odlagati na javnim površinama najviše do 12 sati i to ukoliko ne postoji druga mogućnost.

Istovar ili utovar ogreva može se obavljati na trotoaru ili drugoj površini javne namene i površini u javnom korišćenju samo ako za to ne postoji druga mogućnost.

Ogrev se mora ukloniti u roku od 12 sati od momenta istovara ili utovara, a površine javne namene i površine u javnom korišćenju oprati, očistiti i dovesti u prvobitno stanje. Za istovar ili utovar ogreva, koji traje duže od 12 sati mora se pribaviti odobrenje uprave nadležne gradske opštine za privremeno zauzeće javne površine. – piše u Članu 72 gradske odluke.

Poštovanje ove odluke na teritoriji grada kontroliše Komunalna milicija grada Niša.

„Operativno, naravno, komunalna milicija, koja je u službi građana, vrši kontrolu na taj način što se sa građanima porazgovara u kom vremenski razumnom roku može da se ukloni ili unese ovaj ogrevni materijal. Stariji građani jednostavno ne mogu u roku od 12 sati da pomere ogrevni materijal, zbog toga se trudimo da im izađemo u susret“, kaže Milan Đorđević, načelnik Komunalne milicije.

Nakon toga, prema dogovoru, Komunalna milicija obavi kontrolu da li je ogrevni materijal pomeren i da li je očišćena i oslobođena javna površina.

„Takođe kada se vrši istovar iz kamiona na javnu površinu, potrebno je voditi računa da se ne ometa saobraćaj, odnosno da se omogući kretanje pešaka“, kaže Đorđević.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close