Sport

Ognjen Stanković, najbolji pionir države u boksu i velika nada KBK “Vitez”

Ognjen Stanković takmičar  KBK “Vitez”, odličan je učenik petog razreda, u prethodnoj godini bio je proglašen za najbolje pionira na nivou čitave zemlje. Trenira mnogo kako bi, “kad poraste” upisao Vojnu akademiju i postao dobar vojnik. Predviđanja za njegov dalji napredak su divna.

Ognjen Stanković ima 11 godina i učenik je Osnovne skole “Mika Antić”. Iako Boks i kik boks trenira dve godine,  u ringu je već čitavu godinu.

Foto: Privatna arhiva

“Prva takmičenja su krenula sa zlatnim medaljama, proglašen je za najboljeg pionira 2022. godine na nivou cele zemlje. Dete stalno trenira, jako je zagrižen za sport, a sve je krenulo od prevelike ljubavi ka vojsci. On je negde čuo da, ukoliko želi da postane vojnik, velika je prednost baviti se borilačkim sportom”, objašnjava Jovana, Ognjenova mama.

Dodaje da joj je obećao da će jednog dana nositi uniformu, a to ga motiviše da postane “vlasnik” još više zlatnih medalja.

Foto: Privatna arhiva

“Mama, ja ti obećavam, ja ću biti u uniformi, poručuje Ognjen.

Naravno, pored najsjajnih medalja, osvajao je i srebrne i bronzane.

“Ono što Ogija karakteriše je to što je on levoruk i trener ga zbog toga posebeno izdvaja jer je to u boksu prednost. Levi kroše, kaže ona kroz smeh za Niške Vesti.

Ognjen trenira svakog radnog dana sem srede. On ni tada ne odmara, sreda je zakazana za trening kod kuće. Tada uglavnom trči ili vozi rolere.

Foto: Privatna arhiva

Njegovim roditeljima, posebno majci ni malo lako ne pada da gleda kako u ringu “pljušte” udarci od strane protivnika.

“Gledala sam nekoliko njegovih takmičenja, jako to teško podnosim, sva drhtim, hoću da navijam. Ipak, imam osećaj da je on malo blaži u ringu kada smo suprug i ja prisutni u publici. Trener i sam kaže da su deca drugačija  kada roditelji nisu u publici, više slušaju trenera”.

Svaki meč joj je posebno važan, a kao najomiljeniji trenutak izdvaja kada je početkom godine dobio pehar i posvetio ga sestri.

“Seko, ovo posvećujem tebi”, kazao je Ognjen.

Mi mu želimo još bolje ocene i mnogo odličja.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com