Hronika

Oglasio se UKC Niš nakon smrti radnice koja je preminula na radnom mestu

Radnica turske kompanije Aster tekstil u Nišu A. I. (39) preminula je u petak, 3. marta od posledica akutnog infarkta koji je doživela na radnom mestu. Prema rečima njene koleginice, nesrećna žena se nešto ranije tog dana požalila da joj je loše, ali joj, kako tvrdi sagovornica portala N1, nadređeni nisu dopustili da napusti fabričku halu da bi se javila lekaru.

 

“Pacijentkinja A.I. stara 39 godina, primljena je na Kliniku za kardiologiju UKC Niš, nakon što joj je pozlilo na radnom mestu. Dobija se podatak da je više puta u nekoliko prethodnih dana, pacijentkinja imala slične tegobe ali nikada takvog inteziteta. Bolovi pri prijemu su bili razarajući bolovi iza grudne kosti. Inicijalno uradjen ultrazvuk srca pokazao je težak pad pumpne funkcije srca sa ejekcionom frakcijom od svega 25% (normalno je oko 70%). Pacijentkinja je smesta prebačena u angiosalu gde je obezbeđena podrška anesteziologa. Na urađenoj koronarografiji vidi se teška tromboza glavnog stable leve koronarne arterije verovatno izazvana spontanom disekcijom (cepanjem arterije) . Uspešno su plasirana dva stenta I arterija je otvorena.Tokom procedure primetni su znaci električne I hemodinamske nestabilnosti pa je pacijentkinji postavljen I privremeni pejsmejker. U dva maha urađena je kardiopulmonalna reanimacija zbog električne nestabilnosti koja je ugrožavala pacijentkinju. I pored preduzetih mera – otvorene koronarne arterije ,kardiopulmonalne reanimacije i cirulatorne I respiratorne podrške, dolazi do smrtnog ishoda”, navodi se u saopštenju UKC Niš.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com