Hronika

Oglasio se niški UKC povodom smrti porodilje

Zbog progresivnog pogoršanja respiratorne funkcije i jako teškog opšteg stanja, u ponedeljak 26. aprila, prevedena je u jedinicu intenzivne nege Klinike za anesteziju i intezivnu terapiju, trudnica B.M. stara 27 godina.

Od prijema u jedinicu intezivne nege, pacijentkinja je bila pod neprekidnim nadzorom i tretmanom multidisciplinarnog tima lekara UKC Niš.

Trudnica je 26.04.2021.godine porođena prirodnim putem, u kontrolisanim uslovima u jedinici intenzivne nege Klinike za anesteziju i intezivnu terapiju. Rodila je vitalno dete ženskog pola koje je odmah prebačeno u neonatološki blok Klinike za dečije interne bolesti.

Dan nakon porođaja, dolazi do pogoršanja životnih funkcija i teškog poremećaja koagulativnog statusa kao i naglog prestanka bubrežne i funkcije jetre. I pored intenzivnog lečenja od strane multidisciplinarnog tima lekara, došlo je do smrtnog ishoda i pacijentkinja je preminula u četvrtak 29. aprila u 7:20.

Beba se nalazi u potpuno zadovoljavajućem zdravstvenom stanju, negativna je na Kovid-19, i pod neprekidnim nadzorom lekara je.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com