Društvo

Održana tradicionalna Vidovdanaska akademija u Nišu

U porti niškog Sabornog hrama Silaska Svetog Duha ispred Svetosavskog doma, održana je tradicionalna Vidovdanska akademija, sa blagoslovom Njagovog Preosveštenstva episkopa niškog G. Arsenija

Akademija je održana u organizaciji Uprave niškog Sabornog hrama, Grada Niša, Кomande Кopnene Vojske Srbije i Niške crkveno-pevačke družine “Branko”.

Vidovdanska akademija otvorena je himnom “Bože pravde” u izvođenju Niške crkveno-pevačke družine “Branko”, pod vođstvom dirigenta gospođe Sare Cincarević i Vojnog orkestra Кopnene vojske Republike Srbije, kojim je dirigovao major Dejan Đorđević.

Zatim se pozdravnom besedom obratio Preosvećeni episkop niški G. Arsenije.

Ovogodišnji besednik Vidovdanske akademije bila je vanredni profesor Filozofskog fakulteta, Univerziteta u Nišu, dr. Кristina Mitić.

Pred početak akademije, Preosvećeni Vladika je zajedno sa zamenicom gradonačelnice, gospođom Dušicom Davidović uručio Vodavdanske nagrade ovogodišnjim vitezovima znanja, đacima generacije iz svih osnovnih i srednjih škola iz Niša, kao i studenatima svih fakulteta Univerziteta u Nišu.

Vidovdanskoj akademiji su pored najboljih đaka i studenata, njihovih roditelja i profesora i sveštenstva Eparhije niške i predstavnika niškog kulturnog i javnog života i akademske javnnosti, prisutvovali i predstavnici gradskih institucija.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com