Društvo

Održana prva “Sukanijada”

U Medoševcu je minulog vikenda održana prva Sukanijada pod pokroviteljstvom Gradske opštine Crveni Krst. To je početak manifestacije koja za cilj ima očuvanje tradicije i tradicionalnog pripremanja sukanih pita. Dvadesetak dama zasukalo je svoje rukave, pobrašnjavilo stolove i sa puno ljubavi, ali i sopstvenih tajni kulinarstva spremilo domaće pite od sukanih kora.

Raznovrsne slane i slatke užitke ponudile su ove dame stručnom žiriju ali i svim posetiocima, dajući svima na znanje da recepti naših baka nisu izgubljeni i da će se i dalje prenositi s kolena na koleno.

Foto: GO Crveni Krst

Za ovaj divan kulinarski događaj svojski su se angažovale članice Udruženja “Čarobno znanje” a Gradska opština Crveni Krst je stala iza njih i podržala ih kao pokrovitelj.

Manifestaciju je otvorio zamenik predsednika opštine Aleksandar Krstić.

„Na inicijativu Saveta građana i Udruženja „Čarobno znanje“ Gradska opština Crveni Krst je organizovala prvu sukanijadu na teritoriji Grada Niša. Održava se u Medoševcu i nadamo se da će postati tradicionalna. Moram da priznam koliki broj učesnika i gostiju imamo na ovoj prvi Sukanijadi“, kazao je Aleksandar Krstić, zamenik predsednika Gradske opštine Crveni Krst.

Za ove namene izdvojeno je oko milion i 700 hiljada dinara.

Foto: Printscreen youtube GO Crveni Krst

„Ovo je naša prva Sukanijada i ona je takmičarskog karaktera, ali pored toga želimo da pokažemo mladim generacijama kako se pravisukana domaća pita. Iskreno smo iznenađeno velikom brojem takmičarki koje će, pored sukane pite da pokažu i svoje druge specijalitete. Nadamo se da je početak manifestacije dobar i da će i sve ostale manifestacije koje budemo organizovale privući oko veliku pažnju posetioca“, kaže Merlina Manojlović, članica Udruženja „Čarobno znanje“.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com