Obrazovanje

Održana međunarodna konferencija o mikroelektronici – MIEL 2021

Međunarodna konferencija o mikroelektronici – MIEL održana je u Nišu od 12. do 14. septembra.

Prema rečima organizatora, predavači su po pozivu dali  visok naučni nivo MIEL konferenciji, a pored njih prezentovano je još 76 radova koji predstavljaju plod naučnoistraživačkog rada 246 autora iz 26 različitih zemalja. Predstavljeni su rezultati istraživanja na polju fizike, tehnologije i karakterizacije mikro- i nano-elektronskih komponenata i sistema. Zbog epidemiološke situacije, prezentacije su održane preko digitalne platforme Virtual MIEL.

Organizatori MIEL konferencije su Elektronski fakultet u Nišu, IEEE sekcija Srbija i Crna Gora, a suorganizator je Ogranak SANU u Nišu. Konferencija je održana pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

U okviru konferencije MIEL održan je skup MIEL 2021 posvećen akademiku Ninoslavu Stojadinoviću. Na skupu su o akademiku Stojadinoviću govorili akademik Gradimir Milovanović, prof. dr Nebojša Dončov, prodekan Elektronskog fakulteta u Nišu, prof. dr Danijel Danković i doc. dr Vojkan Davidović, kopredsednici MIEL konferencije. Tokom skupa, premijerno je prikazan dokumentarni film o akademiku Stojadinoviću. Skup je bio zatvorenog karaktera, uz prenos preko video linka.

Pre početka naučnog dela MIEL konferencije, u nedelju, 12. septembra održan je minikolokvijum „Nanoelectronics and Nanodevices“.

Preko digitalne platforme prezentovano je 6 radova eminentnih svetskih naučnika u oblasti mikro- i nano-elektronike. Minikolokvijum je poslužio kao forum za razmenu naučnih iskustava ali i kao dobar uvod za dalje diskusije u okviru sekcija konferencije MIEL.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com