Društvo

Održana konferencija o digitalizaciji u Naučno – tehnološkom parku

U Naučno – tehnološkom parku u Nišu održana je konferencija o digitalizaciji u Srbiji i izazovima koji su pred kompanijama Nišavskog, Pirotskog i Topličkog okruga „Digitalno poslovanje u Microsoft ekosistemu”.

U digitalnoj ekonomiji sve najvažnije informacije, uključujući nestrukturisane sadržaje poput dokumenata, video klipova ili sadržaja društvenih mreža, nalaze se u elektronskoj formi. Upravljanje tim informacijama postaje od ključnog značaja za sveukupnu efikasnost poslovanja, komparativnu prednost na tržištu i kvalitet usluga klijentima.
Digitalizacija u poslovanju poboljšava efikasnost. Manja je verovatnoća ljudskih grešaka, smanjuju se operativni troškovi, donošenje poslovnih odluka je bolje i brže. Ovo su samo neke od pogodnosti koje digitalizacija donosi sa sobom.
Kriza izazvana kovidom, kao i one pre nje, primorala je kompanije da postanu kreativnije, fleksibilnije kako bi u što kraćem roku odreagovale na novonastalo okruženje, prilagodile im se i nesmetano nastavile sa radom.

“Ukoliko pogledamo kako su se mali privrednici organizovali da prevaziđu ograničenja fizičkog pristupa svojim klijentima to je najbolji prirmer da imamo sposobne ljude bez obzira na oblast kojom se bave i da unaprede svoje poslovanje”, kazao je Petar Miljković, GoPro CEO.

Prema rečima Milana Ranđelovića, direktora Naučno-tehnološkog parka Niš IT je najveća izvozna grana. Ranđelović ističe da svest i korišćenje digitalnih alata u tradiacionalnim indsutrijama nije na zadovoljavajućem nivou zbog čega smo se kao NTP uključili da sa privrednicima i komoroma da im približimo mogućnosti, ali i rizike koji prete ukolik ose u taj proces ne udje blagovremeno.

Nakon dve godine online rada privrednici upoznali su razne alate koji su približili razne mogužnosti kolaboracije. To je samo jedan stepen digitalne transformacije. Microsfot portpofilo je toliko širok i pokriva sve industrije i grane i industrije u kojem je moguće poslovanje da se razvija”, kazao je Milan Gospić, direktor Microsft-a.

 

vest i korišćenje digitalnih alata u tradiacionalnim indsutrijama nije na zadovoljavajućem nivou zbog čega smo se kao NTP uključili da sa privrednicima i komoroma da im približimo mogućnosti ali i rizike koji prete ukolik ose u taj proces ne udje blagovremeno.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com