Kultura

Održana konferencija muzejskih pedagoga

U organizaciji Narodnog muzeja Niš u Niškom kulturnom centru, održana je II konferencija Sekcije muzejskih pedagoga Muzejskog društva Srbije sa međunarodnim učešćem. Tema skupa bila je „Muzejski programi za decu: učenje i/ili zabava“.

Кonferenciju su otvorili direktor niškog Muzeja Nenad Spasić, član IO Muzejskog društva Srbije Marina Vlaisavljević i predsednik Sekcije muzejskih pedagoga Muzejskog društva Srbije Dragan Кiurski.

Foto: Narodni muzej Niš

Oko trideset učesnika iz Srbije, Hrvatske i Slovenije diskutovalo je u vezi sa muzejskom edukacijom: tokom dva dana čula su se različita iksustva iz prakse o učenju i zabavi u muzeju te kako negovati najmlađu publiku.

Foto: Narodni muzej Niš

Organizator konferencije bila je Ivana Gruden Milentijević, muzejski edukator Narodnog muzeja Niš. Nakon zavšene konferencije Gruden Milentijević imala je stručno vođenje kroz objekte niškog Muzeja – Ćele kulu i Logor „12. februar“ kao i kroz tvrđavu i grad. Кroz stalnu arheološku postavku sve učesnike proveo je kustos arheolog niškog Muzeja Slobodan Mitić.

Narodni muzej Niš će, radi pripreme nastavnika za muzejske aktivnosti, uskoro na svom sajtu objaviti katalog radionica koje se izvode kako bi i muzej postao deo učionice. Кatalog radionica pružiće priliku svim zainteresovanim nastavnicima da deo gradiva ili bar jedan čas prilagode aktivnostima niškog Muzeja, rečeno je na skupu.

Foto: Narodni muzej Niš

Pokrovitelj konferencije bilo je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije a organizaori uz Narodni muzej Niš i Muzejsko društvo Srbije i Centar za muzeologiju i heritologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com