Društvo

Održana konferencija „Aktuelnosti u obrazovnom sistemu Republike Srbije”

U Vrnjačkoj Banji od 13 do 15. novembra održana je treća po redu konferencija pod nazivom: „Aktuelnosti u obrazovnom sistemu Republike Srbije”. Organizacija ovog stručnog skupa pripala je svim centrima koji funkcionišu u okviru Mreže RC/CSU Srbije.

Aktuelnost teme privukla je učesnike relevantnih institucija, udruženja i aktiva, mnogobrojne direktore, sekretare iz obrazovno – vaspitnih ustanova u Republici Srbiji.

Ispred Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, konfererenciju je otvorio Dr Aleksandar Pajić, pomoćnik ministra za srednje obrazovanje i vaspitanje i obrazovanje odraslih.

Neke od tema koje su učesnici konferencije izlagali bile su revidirani standardi kvaliteta rada i licenciranje direktora, budućnost obrazovanja u Srbiji kroz prizmu kvaliteta obrazovanja, prevencija internet nasilja, reforme gimnazija i novi programi u prvom razredu, novi programi nastave i učenju u prvom, drugom, petom i šestom razredu osnovne škole, standardi postignuća učenika…

Uporedo sa Konferencijom uz učešće izlagača iz cele zemlje održao se i „Sajam obrazovanja”.

Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Niš na konferenciji predstavljala je direktorka Danijela Marković i savetnik za stručno usavršavanje i napredovanje Jelena Anđelković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com