Društvo

Održana edukacija za izradu projekata i učešće na javnim pozivima

Predstavnici udruženja građana, sportskih organizacija, neformalnih grupa i zainteresovani građani okupili su se danas u Skupštinskoj sali Gradske opštine Crveni Krst i edukovali se na temu mogućih grantova, izrade projekata i principa apliciranja na iste kod lokalnih fondera.

Foto: N.P.

„Izuzetno sam ponosan na sve ono što smo dosad uradili u samom centru grada,  kao što je mural u čast čuvenom bokseru Dragiši Stankoviću Čeliku,  mural u naselju Jagodin Mala, mezanin galerija u Balkanskoj ulici. Jako se radujemo što imamo nekoliko, vrlo kvalitetnih ideja i na seoskom području. U pet sela smo pomogli da se neke aktivnosti realiziju. Ponosam sam na sve to, a vidim da su i neka mesta postala prepoznatljiva“, kazao je Filip Jovanović, direktor Lokalne fondacije Niš.

Jovanović je rekao da će se ovim pozivom finansirati novih šest projekata sa iznosom do 150 hiljada dinara a da je princip prijave veoma jednostavan na sajtu Fondacije.

Jelena Matić, član veća GO Crveni Krst kao cilj ističe da što više Udruženja budu formirana na teritoriji ove opštne kako bi imali mogućnost da ostvare svoje želje u skladu sa zakonom.

Foto: N.P.
Foto: N.P.

„Dugi niz godina sarađujemo sa velikim brojem Udruženja, ali mi je izuzetno drago što imamo i veliki broj novootvorenih udruženja, tako da se nadam da će i ovog puta čuti, uputiti se, aplicirati ka sredstvima i ostvariti ono što su zamislili za boljitak svog mesta, svoje sredine. Dosta udruženja rade na gradskoj teritoriji, ali i dosta onih koji se bave negovanje kulture i narodne tradicije na rularom području. Cilj nam je da ta udurženja podržimo maksimano uz pomoć Lokalne Fondacije Niš“, pojašnjava Matić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com