DruštvoSport

Održana akcija “Stop! Svi na sport” (FOTO)

Pobednici ovogodišnje akcije "Stop! Svi na sport" su takmičari Osnovne škole "Car Konstantin" koji su uz pehar, medalje i loptu dobili i bicikle

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, u saradnji sa Sportskim savezom i Školskom upravom Grada Niša, organizovali su danas u čairskom parku, tradicionalnu akciju „Stop! Svi na sport“. Ovo je deveta po redu manifestacija koja je okupila učenike trečeg i četvrtog razreda 13 osnovnih škola koji su se takmičili u tradicionalnim sportovima, odbojci, tekvondu, gimnastici , kao i društvenim igrama – slagalica i memorija.

Sportski klubovi koji su uvek deo akcije su Tekvondo klub Asteriks, Odbojkaški klub Stampedo, Atletski klub Železničar i FK Niška Banja koji su za sve mališane i nove članove obezbedili BESPLATNU članarinu u narednih mesec dana.

Učenici su imali priliku i da uđu u policijska vozila i nauče više o saobraćanim znakovima.

Ova tradicionalna manifestacija je idelana prilika da se deca okupe na jednom mestu, igraju, takmiče i druže. Naravno, pred kraj takmičenja, postoji i taj takmičarski naboj jer svi žele da osvoje glavnu nagradu”, kazao je Zvonimir Stanković, predsednik Sportskog Saveza.

 

Osnovna škola Car Konstantin ponela je prvo mesto i osvojila pet bicikla, deset škola po pet novih loptih , a svi učesnici po jednu majicu kao mali znak pažnje.

 

“Jako je važno da se deca bave sportom u ovom vremenu i u ovim uslovima. Prelepo je videti decu jer što ih je više na sportskim terenima, sve manje ih je uz kompjutere i neke druge stvari. Što više dece, to je uspeh je svih naš, što više dece – to je težnja i kranji cilj”, ističe Stanković.

On dodaje da najmanje dece trenira atletiku.

“Pozivam sve zainteresovane učenike da se priključe i upišu atletiku jer je atletika kraljica spora i bazični sport. Bilo bi divno da deca krenu sa atletikom, a onda da se rašire po ostalim granama sporta”, poručuje on.

Učenica četvrtog razreda, Zorana, kazala je da, voli da se bavi sportom, iako ne trenira nikakav sport trenutno.

Na današnjoj manifestaciji takmičila se u tekvodnu i fudbalu i poručila svim vršnjacima da nije važno pobediti, nego učestvovati.

Ova sportsko-edukativna akcija još jednom je približile niške đake službenicima Policijske uprave koji jesu uvek tu oko njih da ih zaštite i pomognu im a preneta je i ona osnovna poruka o zdravim stilovima života.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com