Politika

Održana 14. zona slobode

Predstavnici opozicionih stranaka koje su potpisale Sporazum sa narodom razgovarali su i ove subote sa građanima Niša.

Miodrag Stanković predsednik Gradskog odbora DS Niš i jedan od lidera Saveza za Srbiju-Niš rekao je da se još jednom pokazuje da je oteto prokleto.

„Republika je otela niški aerodrom, doduše uz pomoć rukovodstva grada Niša, pre godinu dana, ali se upravo ovih dana pokazuje da ono što je oteto ne može biti dobro. Odbornici Demokratske stranke u Nišu su na sednici Skupštine Grada Niša, na kojoj je vladajuća većina donela odluku o poklanjanju niškog aerodroma Republici, ukazivali da je ta priča ustvari samo bajka kako će se razvijati aerodrom. Iako se samo u bajkama živi „srećno do kraja života“, nekada niškom aerodromu taj kraj izgleda uskoro dolazi. Aerodromu Konstantin Veliki kako je predat Republici „život“ će izgleda trajati kraće nego što traju autoputevi aktuelne vlasti“, istakao je Stanković.

Kroz farsu za glasanje o izboru novih avio linija sa niškog aerodroma, vladajuća SNS i njeni funkcioneri su u stvari izabrali trinaest linija na kojima će leteti avioni Er Srbija, a u stvari će Vlada Srbije pokrivati gubitke nacionalne avio kompanije. Koliko su dobro izabrali linije na kojima će se leteti, pokazuje i to da na nekim letovima ima samo po 4 putnika, pa ih prevoze autobusima sa Niškog aerodroma na Beogradski i odatle lete, čulo se na zoni slobode.

„Vladajuća većina je uspela da za samo 6 meseci od nekada najperspektivnijeg aerodroma napravi gubitaša, optužujući sama sebe. SNS je na vlasti već 7 godina. Gubitak od 17 miliona dinara je nastao za vreme vlasti SNS u Nišu. Obmanjivali su sve nas stvarajući lažnu sliku o pozitivnom poslovanju od 4 miliona a u stvari su za samo 8 meseci napravili gubitak od 17 miliona?! Građane Niša ne interesuje ko je bio direktor, jer ga je postavljala vladajuća SNS, stoga ona i snosi odgovornost za to“, naglasio je Stanković.

Odbornici Demokratske stranke su prošle godine, zajedno sa drugim odbornicima iz opozicije ali i zajedno sa Udruženim pokretom slobodnih stanara, Media i reform centrom, Nacionalnom koalicijom za decentralizaciju i Proaktivom podneli tužbu upućenu Gradu Nišu radi poništenja Odluke o prenosu udela i osnivačkih prava nad javnim preduzećem za aerodromske usluge „Aerodrom Niš“, kao i poništenje ostalih propratnih akata koje se odnose na otuđenje niškog aerodroma.

„Očekujem da će Upravni sud, nakon skoro godinu dana od podnete tužbe reagovati i u skladu sa Tužbom poništiti sramnu Odluku koja je većinski usvojena na sednici Skupštine Grada Niša, održanoj 22. juna 2018. godine. Mi nećemo odustati dok se Odluka ne poništi i Gradu Nišu vrati ono što je oteto. Nakon smene vlasti na čelu sa Srpskom Naprednom Strankom vratićemo Aerodrom Nišlijama“, obećao je Stanković.

Predrag Jovović poverenik Pokreta slobodnih građana za grad Niš rekao je da grad vode neodgovorni ljudi koji izvršavaju naloge svojih beogradskih gazda zarad sitnog ličnog profita.

„Podaci o tome kako posluje aerodrom, kako se finansira i šta se subvencioniše, različiti su u zavisnosti od toga da li o njemu govori „staro“ ili „novo“ rukovodstvo aerodroma. Pritom se zaboravlja da se sa čak pet miliona evra godišnje subvencionišu letovi koji nisu popunjeni do mere ekonomske isplativosti. Kome su potrebne ovakve linije koje se subvencionišu nenormalnim količinama našeg novca? Za čiji račun radi Aerodrom? Za račun Srbije ili „Er Srbije“?“, pita Jovovoić

Ako imalo savesti ima, Aerodrom Konstantin Veliki mora da se vrati građanima Niša. Očigledno je da ovako kako je, ne da se ne radi u interesu građana Niša, nego se svesno radi protiv interesa građana Niša.

 

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close