Sport

Održan tradicionalni turnir u streličarstvu

Po već ustaljenoj tradiciji, tokom februara odražava se dvoranski streličarski turnir u Nišu već 38. put, a 22. put pod nazivom Memorijal Mihajlo Čolović – Čole, u čast osnivača niškog kluba. Ove godine turnir je oborio rekord po broju učesnika sa 178 prijavljenih takmičara, što je najveći turnir ikada održan u Srbiji. Takmičenje se održalo u čak dva termina u sali kod OŠ Miroslav Antić.

Takmičenje je poprimilo i međunarodni karakter učestvovanjem klubova iz susedne Bugarske sa kojima ovaj klub ima dugogodišnje dobre odnose.  Streličarski klub “Niš” je nastupio sa svim svojim takmičarima, i naravno nisu izostali ni uspesi.

Olimpijski luk seniori, Mihajlo Stefanović je danas bio drugi, sa istovetnim rezultatom kao i prvoplasirani Velimirović iz SK Velos, 572 poena, samo je Velimirović imao dva centra više. Treće mesto je zauzeo još jedan Nišlija, Nikola Stefanović koji se takmiči u bojama SK Košutnjak iz Beograda.

Inače, čak četvorica niških takmičara je završilo takmičenje u prvih 10, u zaista jakoj konkurenciji sa 37 takmičara. Grozdanović Luka, Nikolić Dejan, i Vulić Marko su zauzeli redom peto, šesto, i sedmo mesto.

Olimpijski luk kadetkinje, čak dve medalje su osvojile naše takmičarke. Danica Nikolić je bila prva, dok je trećeplasirana bila Todorović Petra.

Olimpijski luk pioniri, naš Aleksa Kostić je zauzeo drugo mesto.

Goli luk seniori, Dejan Stojanović je već po navici briljirao i zauzeo prvo mesto, a Majović Dragoljub je završio kao četvrti, medalja mu je izmakla za svega 3 poena. Na kraju, ekipno je SK “Niš” osvojio veliko prvo mesto u zaista jakoj konkurenciji olimpijski luk seniori, dok su drugoplasirani i trećeplasirani završili Velos iz Novog Sada i Košutnjak iz Beograda.

“Ovo je bio veoma uspešan turnir za naš klub, ne samo rezultatski već i organizaciono. Nije jednostavno organizovati turnir za skoro 180 takmičara, i na žalost morali smo da izostavimo svima omiljene eliminacione runde kako bi svi takmičari dobili priliku da se takmiče. Takođe nas raduje što su došli gosti iz Bugarske, zbog pandemije nismo imali prilike da ih ugostimo poslednjih godina. Rezultati su bili odlični, ovo je veoma važan turnir za nas jer nas u martu očekuje i državno prvenstvo gde branimo jednu titulu prvaka”, objašnjavaju iz kluba.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com