Sport

Održan tradicionalni Svetosavski bal na vodi u Nišu (FOTO)

Kao i svih prethodnih godina Klub za sinhrono i umetničko plivanje Niš organizovao je i ove godine lepu manifestaciju koja je započeta sa ciljem omasovljenja ovog sporta, da bi kasnije prerasla u tradicionalni sportski događaj. Na Balu su svoje umeće pokazale sve članice kluba, od početnica koje su tek savladale plivanje pa do najiskusnijih, veteranki ovog sporta.

Ove godine blizu 60 plivačica je izvelo koreografiju “Pepeljuga” koju potpisuje koreograf i glavni trener Ana Pejčić, a biće tu i pomoćni trener Tijana Stojanović.

Pokrovitelj ove manifestacije je grad Niš.

“Na ovogodišnjem balu čiji ja tema bajka “Pepuljaka” posetioci su mogli da vide deset koreografija kojima su članice kluba u potpunosti prenele, sada na jedan poseban način, priču o Pepeljugi”, kaže trener Ana Pejčić. “U vodi je bilo oko 50 naših članica, od onih najmlađih koje imaju samo pet godina, do najstarijih koje imaju 26 godina. Sinhrone plivačice su za ovu manifestaciju pripremale dva meseca”.

Nišlije koje su ovo veče izdvojile da posete bazen “Čair” u lepoti sinhronog plivanja uživali su nešto više od sat vremena. Plivačice su im na, do sada neviđen način, prikazale život Pepeljuge od njenog detinsjtva, do susreta sa princem, a našla se tu i staklena cipelica.
Predstavili su im se gosti na balu. To su članovi Tria Art iz Niša.

“Moja uloga bila je da odglumim princa. Pokušali smo da dočaramo scenu bala gde su se princ i Pepeljuga sreli, a sve to uz muziku Bečkog valcera”, kaže Nenad Nikolić.

Publika je sa nestrpljenjem čekala početak bala, a radoznalo i ushićeno je propratila svaku koteografiju koju su plivačice izvele. Ništa manje nisu bile uzbuđene ni devojčice i devojke koje su u vodi izvele sve ono što je od njih zahtevano, a nije bilo ni malo lako.

“Bavim se sinhronim plivanjem od treće godine i treniram već 13 godina. Članica sam i reprezentacije, učestvovala sam na evropskom i svetskom prvenstvu 2017. i 2018. godine. Volim da učestvujem na balu koji naš klub tradiocionalno organizuje, a na kome publika može da vidi koliko je sinhrono plivanje zahtevno jer u sebi sadrži i plivanje i ronjenje i balet i gimnastiku. Sada Pepeljugu publika može da vidi i na vodi i verujem da će to biti jedinstven doživljaj za sve njih”, kaže Ema Nikolić, članica Kluba za sinhrono i umetničko plivanje Niš.

I zaista je publika uživala u svim koreografijama, a nagrada za sinhrone plivačice bili su dugi i gromoglasni aplauzi.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com