Društvo

Održan skup podrške ruskom narodu

Skup podrške ruskom narodu pod nazivom “Niš nije miš” organizovan je danas u Nišu uz učešće dvadesetak vozila i četrdesetak ljudi. Kolona automobila krenula je od platoa kod Mašinskog fakulteta i nakon prolaska centralnim niškim bulevarima organizovan je skup kod spomenika ruskim vojnicima koji su poginuli u Nišu prilikom oslobadjanja tog grada od fašista u Drugom svetskom ratu.

Učesnici skupa nosili su srpske i ruske zastave i parole sa latiničnim slovom “Z”. Predstavnik organizacije “Pokret za Srbiju” Vojkan Mitić je rekao da je skup organizovan kako bi se pokazalo raspoloženje srpskog naroda prema ruskom narodu.

“Mi nismo za rat, ovo nije podrška ratu, već ruskom narodu. Mi smo pravoslavci i bez obzira kakva vlast je u pitanju znate kakva osećanja srpski narod gaji prema ruskom narodu”, istakao je Mitić.

On je kazao svi vide kroz šta prolazi ruski narod u Ukrajini i podsetio na stradanje srpskog naroda tokom NATO agresije.

Mitić je istakao da je skup organizovan ispred spomenika ruskim vojnicima kako bi se ljudi podsetili na način na koji su crvenoarmejci stradali u Nišu. Prema Mitićevim rečima, tridesetak ruskih vojnika nastradalo je prilikom napada američke avijacije na Niš 7. novembra 1944. Mihajlo Medenica kazao je da je skup organizovan “zbog vekova prošlih i vekova budućih”.

“Ovde smo da ne dozvolimo nikome da ne pomisli da uvede sankcije Rusiji, a kamoli da ih uvede. Sankcije Rusiji ne bi bile nož u ledja bratu, već u svoje srce. Bratstvo Srba i Rusa je nebom i zemljom omedjeno”, izjavio je Medenica.

Skup je protekao bez incidenata, uz povike:”Srbija, Rusija, podrška ruskom narodu”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com