Društvo

Održan seminar iz adaptivnog fizičkog vežbanja

Asocijacija adaptivnog plivanja Srbije uz pomoć Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja i Gradske opštine Pantelej po šesti put organizovala je seminar iz adaptivnog plivanja i adaptivnog vežbanja uopšte.

Sadržaj seminara bio je namenjen plivačkim trenerima, nastavnicima fizičkog vaspitanja, specijalnim edukatorima i rehabiltatorima i fizioterapeutima, kako bi usvojili nova znanja iz obuke fizičkog vežbanja i plivanja dece sa oštećenjem vida.

Predavači i učesnici debate su bili autoriteti iz fizičkog vežbanja i plivanja dece sa oštećenjem vida, među kojima i Denijel Dejli iz Belgije.

Zajedno sa dugogodišnjim pouzdanim partnerima smo i ovog puta organizovali uspešan seminar koji je bio izuzetno posećen. Opšti je utisak da je seminar prevazišao sva očekivanja i da je Niš i dalje prestonica adaptivnog fizičkog vežbanja. Nastavićemo sa praksom da na seminar dovodimo najveća svetska imena iz ove oblasti. Tradicija nas na to obavezuje“-rekao je prof. dr Marko Aleksandrović, predsednik UO ADAPTC-a.

Seminar koji je održan u velikoj sali Univerziteta u Nišu okupio je više od 100 učesnika iz cele Srbije ali i iz Belgije, Bugarske, Turske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Malte i Makedonije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com