Društvo

Održan sastanak sa predstavnicima Sindikata uprave Srbije, povećanjem minimalca bolji položaj radnika

Zaposleni u gradskim i opštinskim upravama u dobili su finansijsku pomoć u iznosu od 40. 000 dinara, jer više od 40% zaposlenih u pomenutim upravama radi za minimalac, izjavila je gradonačelnica Dragana Sotirovski prilikom današnjeg sastanka sa predstavnicima Sindikata uprave Srbije.

 

“Moram da pohvalim rad organizacije Sindikata gradske uprave u delu aktivnosti na poboljšanju položaja zaposlenih, što u materijalnom, što u organizacionom smislu. Želim da naglasim gradska opština Niša ima kvalitetan potpisan kolektivni ugovor koji se primenjuje i realizuje i odnosi na sve zaposlene. Mogu da kažem da sam na današnjem sastanku prepoznao jedan jako kvalitetan socijalni dijalog. Znamo da su plate jako male, izašla je lokalna samouprava kroz jedan vid novčane jednokratne pomoći. Nadam se da ćemo nastaviti u tom delu, da pomognemo zaposlenima”, kazao je Slađan Bobić, predsednik Sindikata uprave Srbije.

Gradonačelnica Dragana Sotirovski napominje da će se od januara, povećanjem minimalca, steći i bolji položaj radinika, kao i da se 26 niških funkcionera odreklo prava na dva puta po 20.000 dinara kako bi taj novac dobili oni koji rade za minimalac.

“Ove godine smo potpisali, posle dugi niz godina novi kolektivni ugovor koji važi za naše zaposlene u upravi Grada i opštinskim upravama. Raduje me to što smo danas dobili pohvale da je to jedan od boljih kolektivnih ugovora u Srbiji. Motivisali smo ljude, pre svega, kada je rađanje u pitanju i dali mogućnost da zaposleni u gradskim i opštinskim uprava koji dobiju treće dete dobiju pet prosečnih zarada, da svaki radnik koji dobije pro dete dobije dve zarade i da na taj način pomognemo da se što više dece rađa u Nišu”, kazala je Sotirovski.

Prema njenim rečima, više od 40% zaposlenih u opštinskim upravama prima minimalnu zaradu.

“Nije dobro to je više od 40% zaposlenih u opštinskim upravama na minimalcu. Zato smo ove godine odlučili da pomognemo koliko je to moguće, u iznosu od 40. 000 dinara. Funkcioneri, nas 26oro smo se odrekli tog prava, iako smo prava na to imali i mislim da smo koliko toliko uspeli da pomognemo našim kolegama koji rade u Gradskoj upravi Niša, a njih je negde oko 800”, završava Sotirovski.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com