Društvo

Održan prijem za učenike projekta „Bakinja kuhinja“

U Gradskoj kući danas je organizovan prijem za učenike projekta „Bakina kuhinja“, škola iz Belgije, Turske, Litvanije, Hrvatske, Italije i Srbije, a domaćini su učenici Pravno – poslovne škole.

Učenici će se na taj način upoznati sa različitim običajima i kulturama.

Ovaj projekat u okviru Erasmus plus- a bavi se zdravom hranom i stilovima života koji će se pripremati na tradicionalan način po receptu baka, a ono što je posebno intresantno je da će na kraju projekta učenici objaviti mini elektronski sa receptima iz zemalja kojih dolaze.

Domaćin projekta, direktor Pravno – poslovne škole,  prof. Milorad Gavrilović kazao je da mu je izuzetna čast što gradske vlasti prate projekte koje realizuje ova škola.

„Niš je carski grad, a ja se nadam da će ova poseta Vama ostati u trajnom sećanju i da ćete se jednog dana setiti Grada Niša i uspostaviti mnogo ozbiljnije kontakte na dobrobit svih nas“, obratio se učenicima prof. Gavrilović.

Anastasija Ilić, učenica trećeg razreda Pravno – poslovne škole objašnjava da će projekat trajati do petka i da iako je projekat baziran na hrani ima i cilj da se mladi ljudi upoznaju, nauče nešto o drugih običajima i kulturama.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com