Kultura

Održan prijem za učesnike Likovne kolonije Sićevo u Gradskoj kući

Gradska većnica Adriana Anastasov primila je u Gradskoj kući umetnike  sa  58. Likovne kolonije Sićevo. Većnica je razgovarala sa umetnicima o ovogodišnjem sazivu Likovne kolonije koja traje do 10. septembra.

Saziv likovne kolonije Sićevo organizovan je od strane Galerije savremenih likovnih umetnosti , a direktorka galerije Emilija Bilić je na prijemu najavila izložbu čije se održavanje planira za novembar 2021. godine, a čiji će posetioci moći da uživaju u umetničkim delima nastalim na ovogodišnjoj koloniji.

Umetnici su govorili o svojim utiscima sa ove manifestacije. Njihov opšti utisak je da im se dopala atmosfeta za rad. Smatraju da su dočekani na lep način i da je posebna čast biti deo ove, najstarije kolonije na Balkanu.Na pitanje gradske većnice o tome da li postoje neke sugestije za bolju organizaciju ove kolonije, umetnici su se složili da su bili zadovoljni i da organizaciju smatraju odličnom.

“Mogu da kažem da je oko 1.700 dela u našoj galeriji upravo zahvaljujući Likovnoj koloniji Sićevo .Dela ovih umetnika su ono što nas prezentuje u javnosti.Tu su dela svih značajnijih imena naše srpske likovne scene. ” , rekla je Radmila Kostić iz Galerije savremenih likovnih umetnosti .

Adriana Anastasov  je ovom prilikom takođe ukazala na problem nedovoljnog  prostora u Narodnom muzeju i Galeriji savremenih likovnih umetnosti. Napomenula je da su u planu usvajanje Zakona o muzejskoj delatnosti, nakon koga će se raditi na rešenju ovog višedecenijskog problema.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com