Sport

Održan jubilarni deseti Kup Sv.Cara Konstantina

Minulog vikena na terenu OFK Brzi Brod održan je Deseti Kup Sv. Cara Konstantina u organizaciji Streličarskog kluba Niš.  Na turniru je učestvovalo 80 takmičara iz 14 klubova prvenstva Srbije i tri kluba iz susedne Bugarske.

“Učesnici su imali dosta sreće, jer je nevreme obišlo Brzi Brod u vreme održavanja turnira, a takmičari i gosti su uputili brojne pohvale za dobru organizaciju i gostoljubivost niškog kluba”, navode organizatori u saopštenju.

U disciplini „Olimpijski luk“ takmičari SK Niš- a su osvojili šest individualnih i jednu ekipnu medalju. Ovog puta je zablistao mladi Marko Vulić, koji je osvojio svoju prvu zlatnu medalju u seniorskoj konkurenciji. Bronzanu medalju je osvojio Mihajlo Stefanović takođe iz ovog kluba.

U ženskoj seniorskoj konkurenciji, u borbi za treće mesto susrele su se dve takmičarske SK Niš. Ovaj put je uspešnija bila Katarina Sikiruš, tako da je osvojilu bronzanu medalju, dok je Nataša Mitić takmičenje završila na četvrtom mestu.

Kod kadetkinja, zlatnu medalju je osvojila Danica Nikolić, a srebrnu Petra Todorović, obe članice SK Niš. Zoran Marković iz SK Niš je u konkurenciji veterana osvojio bronzanu medalju.

Ekipna zlatna medalja u muškoj seniorskoj konkurenciji je takođe pripala domaćinima. U ekipi SK Niš je uz Vulića i Stefanovića sada bio Predrag Živković, koji je na svom debitantskom turniru potpuno opravdao ukazano poverenje.

U disciplini „Goli Luk“ – nikad jača konkurencija kod seniora. Osim najboljih streličara Srbije, na teren su, kao gosti, izašla i trojica najboljih bugarskih streličara, pa se očekivala neizvesna borba do zadnje strele.

“Ponosni smo zbog uspešne organizacije i dobijenih pohvala od učesnika ovog, jubilarnog turnira Sv. Cara Konstantina. Još jednom smo pokazali da naš klub i ovaj grad mogu biti odlični domaćini velikih sportskih događaja”, kažu organizatori.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com