Društvo

Održan još jedan protest i blokada ulica u Nišu (FOTO+VIDEO)

Niške ulice odblokirane posle 16 časova

Primetno manji broj demonstranata okupio se i ovog vikenda u Nišu. Po kiši i hladnom vremenu, oni su nakon okupljanja ispred Skupštine Grada u ulici Nikole Pašića, nastavili Ulicom Vožda Karađorđa i Stefana Prvovenčanog do Bulevara Nemanjića i kružnog toka kod „Delte“, gde je saobraćaj zaustavljen.

Podsetimo, zahtev protesta je, kao i u Beogradu i Novom Sadu, proterivanje kompanije Rio Tinto iz Srbije.

Učesnici protesta su se najpre okupili ispred Skupštine grada Niša, a potom krenuli ka Trgu Kralja Milana gde su se na neko vreme zaustavili. Nakon toga, krenuli su ulicom Vožda Karađorđa i preko Stefana Provenčanog produžili do tržnog centra “Delta planet” i blokirali saobraćajnicu.

 

Skup je ovog puta protekao sa manjim incidentom, odnosno sukobom kada je vozač koji je želeo da kolima prođe kroz okupljenu masu udario po licu jednog od mladića koji je pokušao da  ga spreči da automobilom nastavi napred. Iako su, prema navodima protestanata, primećeni policajci u civilu, nisu reagovali povodom ove situacije.

 

Vozači su se  i ovog vikenda sami snalazili, okretali i ostajali “zaglavljeni” na ulici dok kolona ne prođe.

Kolona se zaustavila kod pomenutog tržnog centra gde su građani nakon polučasovnog okupljanja ražišli, a niške saobraćajnice su već oko 16 sati bile odblokirane.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com