Društvo

Održan HUMANITARNI Svetosavski turnir u odbojci

Svetosavski turnir u odbojci za niške đake 24. put održan je u niškoj Hali „Čair“.

Prikupljen novac od donacija namenjen je kupovini vozila za Specijalnu školu „Bubanj“ i za lečenje devojčice Nikoline Ranđelović, za koju se tokom turnira takođe sakupljao novac.

Takmičenje najboljih niških odbojkaša počelo je još decembra lane a ovog vikenda odigrane su finalne utakmice.

“Zadovoljni smo kako protiče turnir. Sve je onako kako smo planirali. Na samom ulazu u halu su postavljeni radovi niških đaka i studenata, a ovde na terenu se igraju utakmice”, rekla je Milica Lošić, iz organizacije Svetosavskog turnira.

Foto: Niške Vesti

Ovo takmičenje okupilo je blizu 600 niških učenika osnovnih i srednjih škola.

“Na finalnim utakmicama učestvuje 182 đaka i sve protiče u najboljem redu”, dodaje Lošić.

Štand sa radovima učenika Specijalne škole „Bubanj“ bio je veoma posećen a Nišlije su kupovale predmete kako bi ubrzali kupovinu vozila za osobe sa invaliditetom.

Foto: Niške Vesti

“Našim učenicima znači da ih uključimo u redovne aktivnosti. Tu su i naši štandovi da se vidi šta naši đaci rade, lepo je da to mogu i da unovče”, rekla je Snežana Čarapić, direktorka niške Specijalne škole “Bubanj”.

Donacije sa prošlogodišnjeg Svetosavskog bala bile su namenjene kupovini vozila za osobe sa invaliditetom iz ove niške škole, ali kako novac još uvek nije prikupljen nastavnici ove škole i dalje se na ovaj način bore da za učenike to vozilo i obezbede.

Foto: Niške Vesti

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com