EkonomijaPromo vesti

Održan HR meetup za IT kompanije iz Niša

Susretom sa predstavnicima IT kompanija u Deli prostoru u Nišu, sajt Poslovi.infostud.com je protekle nedelje nastavio seriju HR meetup-a na temu “Kako privući i zadržati najbolje IT kandidate”, u cilju podrške stručnjacima za ljudske resurse u procesu zapošljavanja kvalitetnih IT kadrova.

Poslovi.Infostud.com

Razvoj IT industrije i sve veća potreba za IT stručnjacima uticali su na formiranje specifičnog tržišta rada u ovoj oblasti, o čemu svedoči i ubrzan rast broja oglasa za IT pozicije, ali i broja registrovanih IT kandidata na sajtovima Poslovi.infostud.com i HelloWorld.rs.

Pojava novih potreba u IT sektoru dovodi do promena u načinu komunikacije na relaciji poslodavac – zaposleni i podrazumeva prilagođavanje obe strane.

Isidora Maksimović, dugogodišnji prodajni savetnik za najvažnije IT klijente na sajtu Poslovi.infostud.com i Tamara Prodanović, urednik sadržaja sajta HelloWorld.rs, su predstavnicima niških IT kompanija predstavile rezultate redovnih istraživanja koja se sprovode u organizaciji ovih sajtova. Tako su učesnici događaja mogli da saznaju šta je to što zaposleni hvale u IT kompanijama, a šta im zameraju, šta im je najvažnije pre konkurisanja, kolike plate očekuju i koje su im beneficije najbitnije.

U dinamičnoj diskusiji nakon predavanja, učesnike iz Niša je najviše zanimalo kako kreirati sadržaj i primenjivati employer branding tehnike u manjim IT kompanijama u razvoju, koje imaju ograničene resurse.

Učesnicima su takođe predstavljeni konkretni saveti i iskustva iz oblasti employer brandinga, kao jednog od najboljih načina za IT kompanije da se izbore sa izazovima zapošljavanja kvalitetnog IT kadra i dobiju status poželjnog poslodavca. Naročito je istaknuta važnost paralelne primene internog i eksternog employer brandinga, a učesnicima su predstavljeni najvažniji oblici, kanali i alati za njegovu primenu, kao i najbolji primeri iz prakse.

Organizatori su istakli da su ovakvi događaji samo početak projekta usmerenog ka razvoju domaće IT zajednice, te da ih niška publika može opet uskoro očekivati, budući da su pozitivan prijem i konstruktivna razmena mišljenja otvorili niz novih tema za razmatranje.

____________________________________________________________________

Veliki izbor poslova na teritoriji Niša i okoline možete naći i na portalu Niške Vesti.rs u okviru rublike POSLOVI >>>

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com