Sport

ODRŽAN DRŽAVNI IZVIĐAČKI VIŠEBOJ: Devet pehara za niške izviđače

U organizaciji Saveza izviđača Srbije održan je Državni izviđački višeboj, a u neposrednoj organizaciji Saveza izviđača Niša, na kome su izviđački odredi iz Niša osvojili su devet pehara.

U kategoriji mlađih planinki prvo mesto osvojila je ekipa “Koale” iz odreda izviđača “Lola”, druga je bila ekipa „Spartanke“ iz odreda „Mija Stanimirović“, dok je treća bila ekipa „Bubamarice“ iz odreda „Josif Pančić“.

U kategoriji mlađih izviđača prvo mesto je zauzela ekipa „Kojoti“ iz odreda „Vožd Karađorđe“, dok je drugo mesto zauzela ekipa “Pančićevi vukovi” iz odreda “Josif Pančić”.
Ekipa “Armadile” iz odreda izviđača “Lola“ bila je prva u kategoriji starijih planinki, dok je drugo mesto osvojila ekipa “Megalodoni” iz odreda izviđača “Josif Pančić”.

Pobednik u kategoriji starijih izviđača je ekipa “Volovi” iz odreda “Lola”, dok je drugo mesto osvojila ekipa “Sparta” iz odreda izviđača “Mija Stanimirović”.

Poverenik Starešinstva Saveza izviđača Srbije za ovogodišnji višeboj bio je Starešina Saveza izviđača grada Niša i član Starešinstva Saveza izviđača Srbije – Momčilo Petković. Starešina višeboja bio je Bojan Dimitrijević iz odreda „Lola“, Načelnik – Petar Stamenković iz odreda „Kralj Petar prvi“, dok je Predsednik takmičarske bio Marko Seferović iz odreda „Lola“.

Savez izviđača Niša je još jednom opravdao poverenje koje mu je ukazala Skupština Saveza izviđača Srbije i grad Niš, koji je bio Pokrovitelj višeboja, na čelu sa Gradonačelnikom.

Državni izviđački višeboj Saveza izviđača Srbije je jedinstveno izviđačko takmičenje u Republici Srbiji i predstavlja proveru stečenih znanja i veština, poznavanje orijentacije i proveru stečenih znanja iz pojedinih oblasti rada organizacije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com