Zdravlje

Održan 3. Bazar zdravlja u GO Palilula

Merenje krvnog pritiska ili nivoa šećera u krvi, određivanje procenta masne mase i kontrola mladeža, samo su neke od zdravstvenih usluga koje su žitelji Gradske opštine Palilula mogli  bespatno i brzo da dobiju u holu Niškog kulturnog centra.

Gradska opština Palilula bila je domaćin „BAZARU ZDRAVLJA» koji se realizujeu saradnji sa Domom zdravlja u Nišu.

“Kao što je poznato, cilj ovog projekta je podizanje svesti i brige o očuvanju sopstvenog zdravlja svakog stanovnika. Prioritet u našem zajedničkom radu i saradnji, Opštine Palilula i Doma zdravlja Niš, koji je do sada bio veoma uspešan”, istakao je doc.dr Milorad Jerkan, direktor Doma zdravlja.

Predsednik ove niške opštine, Aleksandar Ždrale, smatra da akcije provere zdravlja, značajno utiču na menjanje loših životnih navika kod građana, što je danas osnovni problem ostvarivanja kvalitetne i efikasne zdravstvene zaštite u društvu.

“Sa menadžmentom Doma zdravlja u Nišu dogovorili smo da se ovi besplatni preventivni pregledi, u gradskim naseljima opštine i dalje organizuju, a na seoskom područiju, gde nema zdravstvenih stanica, uspešno se odvija aktivnost «Približimo se pacijentima» koja je uglavnom usmerena ka starijim i slabo pokretnim ososbama”, kazao je Ždrale.

Na trećem Bazaru zdravlja zdravstvene ekipe radile su u holu Niškog kulturnog centra na određivanju procenta masne mase u organizmu, određivanju BMI, merenju krvnog pritiska, pregledu mladeža, podeli saveta u vezi pravilne ishrane sportista, podeli edukativnog materijala uz stručne savete lekara vezane za zdravlje i zdrave stilove života.

Patronažne sestre su na medicinskom modelu za samopregled dojke, demonstrirale pregled i vršile podelu edukativnog materijala.

Tim Savetovališta za mlade delio je edukativni materijal mladima na temu polno prenosivih bolesti, pravilne ishrane, reproduktivnog zdravlja.

Aktivno su učestvovale i Služba za zdravstvenu zaštitu odraslih, Služba za zdravstvenu zaštitu dece, Služba fizikalne medicine, Služba polivalentne patronaže i Služba za specijalističko-konsultativne delatnosti.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com