Sport

Održan 17. Eurobalkan Kup u organizaciji Ski kluba Niš

Ski klub Niš uspešno je organizovao 17. Eurobalkan kup na stazi “Crna Duboka” na Kopaoniku.  Takmičari iz različitih delova sveta dva dana nadmetali su se u disciplinama slalom i veleslalom, piše Sport Juga.

Gotovo idealni vremski uslovi za ovo doba godine, omogućili su dobre trke na stazi dugoj 1421 metar. Takmičari su kretali sa 1973 metra nadmorske visine dok je cilj bio na 1600.

Raspodela medalja u obe kategorije, u konkurenciji dama, bila je ista. Zlato je pripalo hrvatskoj takmičarki Andrei Komšić, srebro našoj Neveni Ignjatović, dok je bronzana bila Nika Tomšić iz Slovenije.  U trkama su učestvovale i takmičarke iz Ski kluba Niš – Marta Dinić, Petra Veljković, Dunja Radivojević, Natalija Pešić i Milica Maksimović, koje su ostvarile dobre rezultate i pokazale da su pred njima blistave karijere.

U muškoj konkurenciji situacija je bila nešto drugačija. U slalomu zlato je pripalo Emiru Lokmiću iz Bosne i Hercegovine, srebro srpskom takmičaru Strahinji Stanišiću, a bronza Mađaru Martonu Kekesiju. Italijan Simone Galina bio je prvi u veleslalomu, sledili su ga Marko Šljivć iz Bosne i Hercegovine i Jan Sanitrar iz Slovačke.

Ovogodišnji Euronbalkan kup okupio je 66 takmičara iz 17 svetskih zemalja. Na Kopaoniku su se nadmetali skijaši iz Italije, Grčke, Makedonije, Češke, Hrvatske, Tursku, Slovačka, Rumunije, Argentine, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije, Amerike, Mađarske, sa Kipra i Tajlanda.

Euro-balkan kup iz godine u godinu okuplja sve veći broj takmičara, a značajan je na njemu učesnici skupljalju bodove za svetsku rang listu.

Piše: Kristina Krstić

Za više sportskih vesti iz regiona čitajte SPORT JUGA.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com