Ekonomija

Odobrena pomoć firmama iz Programa lokalnog ekonomskog razvoja

Privredni subjekti sa teritorije grada Niša koji su konkurisali za dodelu bespovratnih sredstava, predviđenih Programom lokalnog ekonomskog razvoja, dobiće uskoro novac pošto je Komisija za dodelu finansijske pomoći završila svoj rad, a gradonačelnik Niša Darko Bulatović juče potpisao rešenje o dodeli sredstava.

U rešenju koje je objavljeno na zvaničnom gradskom sajtu navodi se da je Komisija (u prvom krugu) ocenila prijave pristigle od 20. septembra do 7. oktobra.

U cilju unapređenja konkurentnosti bespovratnu pomoć dobiće 74 mikro, malih i srednjih preduzeća i radnji, a visina pomoći kreće se od 53.000 do 300.000 dinara.

Za povećanje konkurentnosti u prvom krugu biće podeljeno nešto više od 19 miliona dinara, a za tu namenu preostalo je još 409.000 dinara.

Za projekte saradnje sa naučno-obrazovnim organizacijama i udruženjima bespovratnu pomoć dobiće sedam privrednih subjekata. Visina pomoći iznosi između 780.000 i 800.000 dinara, odnosno ukupno nešto više od 5,5 miliona dinara.

Za organizaciju međunarodne manifestacije privredno-turističkog karaktera ili grupne posete manifestacijama u inostranstvu sa ciljem da se promovišu privredno-turistički potencijali grada Niša pomoć će dobiti pet privredna subjekata. Visina pomoći kreće se od 748.500 do 800.000 dinara.

Za projekte saradnje sa naučno-obrazovnim organizacijama i udruženjima i za organizaciju međunarodne manifestacije ili grupne posete manifestacijam u inostranstvu, na raspolaganju je još milion dinara.

Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava, predviđenih Programom lokalnog ekonomskog razvoja raspisan je 20. septembra, a rok za dostavljanje prijava bio je 4. novembar. Javnim konkursom je predviđeno da će se o prijavama odlučivati sukcesivno, odnosno svakih 15 dana nakon isteka roka za dostavu dokumentacije.

Od 20. oktobra do 7. decembra pristigle su 94 prijave, a novac je odobren za 86 privrednih subjekata.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com