DruštvoZdravlje

Odlukom Vlade Srbije Upravni odbor UKC Niš bez niških doktora

Doc. dr Ivana Milošević sa Klinike za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije, novi je predsednik Upravnog odbora Univerzitetskog kliničkog centra Niš. Novi članovi UO su prof. dr Slobodan Milisavljević iz Kliničkog centra Kragujevac i prof. dr Vladislav Vukomanović iz Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta “Dr Vukan Čupić”. Njih je za ove funkcije imenovala Vlada Republike Srbije.

Reagujući na ovu vest, prof. dr Dragan Milić, direktor Klinike za kardiohirurgiju UKC Niš, na svom Facebook profilu se javno zapitao kako to da su sva tri novoimenovana člana, osobe koje niti žive niti rade u Nišu i šta bi bilo da je situacija obrnuta.

Svo troje su ugledne kolege i profesionalci koji zaslužuju poštovanje, ali zar Niš nema svoje kvalitetne i dobre ljude koji bi mogli da ponesu odgovornost da budu članovi UO UKC Niš, u najvećoj i najznačajnijoj zdravstvenoj ustanovi na Jugu Srbije? Zar nije logično da upravo ljudi koji žive u našem Gradu i znaju šta je najpotrebnije niškom zdravstvu, budu u UO KC Niš? Zamislite kako bi bilo da predsednik UO u KC Srbije u Beogradu bude neko iz Niša?”, napisao je prof. Milić.

Krajem prošle godine Stručni savet UKC Niš je resornom ministarstvu poslao imena svojih kandidata za Upravni odbor ove zdravstvene ustanove, među kojima su dr Milan Lazarević, dr Bojan Jovanović hirurg, kao i prof. dr Dragan Milić direktor Klinike za kardiohirurgiju.

Prethodnim članovima UO UKC Niš odavno je istekao mandat. Podsećamo, na poziciji predsednika UO od 2012. godine do razrešenja bio je Milan Petrović advokat iz Niša, a članovi dr Vladan Aranđelović i prof. dr Branko Lović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. I treba neko ko nije iz Nisa. U Nisu su svi povezani, stite jedni druge, moguce je da je mito i korupcija na sve strane. Ovako ce im biti teze da se organizuju.

  2. Gde Vi Aleksandra živite. Ovo je povezanost i Beogradizacija, protekcionizam i bukvakno gaženje samo tako. Ako bi se držali toga,po odluci vlade značilo da za predsednika upravnog odbora u KC Srbije treba da dovedu nekog iz Niša. Dokaz da Beograd ne postoji niko osim njih samih. Oni su najpametniji i naj naj. Mi smo neka p… m…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com