Društvo

Odluka da se reklame vidljive sa javne površine naplaćuju za sada suspendovana

Odluka, koja je nedavno donesena, da se na teritoriji Niša svaka reklama vidljiva sa javne površine naplaćuje na dnevnom nivou, a koja je najviše pogodila male privrednike, trenutno, je suspendovana.

Predsednik frizera i kozmetičara u Privrednoj komori u Nišu Dragan Živić rekao je, da je nakon razgovora sa gardonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem, dobio informaciju da se ova odluka neće primanjivati sve dok se ne postigne rešenje koje će biti zadovoljavajuće za obe strane.

” Odluka je za sada ostavljena po strani, mi očekujemo da se u dogovoru i razgovoru sa nama koje ta odluka najviše pogađa pronađe neko rešenje”, kazao je Živić.

Na pitanje šta je sa onim privrednicima koji su već svoje reklame skinuli zbog novih nameta, Živić je kazao, da oni te reklame mogu da vrate jer smatra da će nameti biti mnogo manji.

” Očekujem da će nameti biti manji i da neće pogoditi toliko male privrednike, sada čekamo da nas pozovu na razgovor ali svakako bih preporučio kolegama da vrate reklame”, kazao je Živić.

Podsetimo, prema odluci koja je donesena na nivou grada sve reklame vidljive sa javnih površina trebalo je da se plaćaju na dnevnom nivou 20 din/m2, a za preko 100 miliona prometa godišnje 50 din/m2. Za svaku reklamu koja se nalazi i na privatnom objektu, po ovoj odluci, trebalo je da se uradi projekt koji rade licencirane Projektanske kuće i koji se naplaćuje od 70 do 150 evra. Zbog ovih odluka mali privrednici u Nišu masovno su skidali reklame sa svojih objekata.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com