Društvo

Odlučeno! Grejanje jeftinije za “DINAR”

Nadzorni odbor niškog JKP „Gradska toplana”  je predložio smanjenje fiksnog dela cene daljinskog grejanja sa 28.26 din/m2 na 27.08 din/m2 i cene varijabilnog dela sa 5.40 na 5.04 din/kwh, piše u saoštenju koje je stiglo od Nadzornog odbora niške Toplane.

Do pojeftinjenja cene centralnog grejanja došlo je, najpre, zahvaljujući neumornom radu terenskih radnika, koji su neprestano ulagali trud da unaprede rad sistema, smanje gubitke i povećaju kvalitetu sluge. Radnici Toplane su danonoćno, posebno tokom ove kalendarske godine, radili na rekonstrukciji zastarelih toplovoda, što će neizostavno dovesti do višestrukog umanjenja gubitaka na mreži, piše u saopštenju koje je stiglo iiz niške Toplane.

Nadzorni odbor dobio je i podršku predstavnika građana, koji su prisustvovali na sednici, uz napomenu da je niška Toplana nastojala da korektno protumači Uredbu o ugvrđivanju metodologije za određivanje cene snabdevanja krajnjih kupaca TOPLOTNOM energijom, donetu od strane Vlade Republike Srbije. Da je obračun cene odrađen maksimalno korektno, da je utvrđena cena dosta realna i da je činjenica da Toplana ide uzlaznom linijom pohvaljujući rad Nadzornog odbora i menedžmenta koji drže nivo i interes Toplane i građana kojima o určuje toplotnu energiju, piše u saopštenju Nadzornog odbora niške Toplane.

Ova odluka biće prosleđena Gradskom veću koje mora da verifikuje ovu odluku, a niža cena grejanja pojaviće se na računima građana već narednog meseca, uveren je Predrag Milačić, VD direktora JKP “Gradska toplana”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com