Društvo

Odložila sopstveno lečenje zbog obolelog supruga; Pomozimo Nenadu i Marini!

Tužna sudbina zadesila je dvoje supružnika iz Niša, Marinu i Nenada Ristića, koji boluju od teških oblika bolesti i kojima je neophodna pomoć kako bi nastavili sa normalnim životom i brigom o svojoj šesnaestomesečnoj ćerkici.

Dr Nenad Ristić docent je na Gradjevinsko-arhitektonskom fakultetu u Nišu, koji je početkom maja 2017. godine otišao lekaru zbog upale sinusa. Na insistiranje lekara urađeni su dodatni pregledi i snimanja koja su pokazala da Nenad boluje od izuzetno retke i veoma agresivne vrste T limfoblasticnog limfoma četvrtog stepena. Radi se o vrlo agresivnom limfomu koji brzo napada organizam, i koji se nakon prividnog izlečenja pacijenta, za kratko vreme ponovo javlja.

Ristići su kontaktirali bolnicu Maltezer u Nemačkoj, odakle su im data dalja uputstva i cenovnik, novac su počeli da prikupljaju i preko fondacije Budi human.

On je svu potrebnu hemioterapiju primio u Srbiji. Transplantacija matičnih ćelija je izvršena u novembru 2017. Sve je prošlo u najboljem redu i on je vrlo brzo pušten na kućno lečenje.

Međutim, ubrzo su se javili problemi u vidu bolova u stomaku, te je on opet vraćen u bolnicu. Utvrdjeno je da se radi o teškoj i jako ozbiljnoj komplikaciji, veno-okluzivnoj bolesti jetre.

Započeto je sa terapijom koja je jako skupa, 7 dana lečenja iznosi 35 000 €. Sama terapija je dala učinka, međutim, zbog ozbiljnosti stanja, potrebno je bilo tri nedelje iste.

“Ukupno 105000 € za terapiju. Novcem prikupljenim uz pomoć prijatelja i fondacije Budi human, dug prema bolnici smo sveli na 73 000 €. Da bi mogao redovno da kontroliše tok oporavka, potrebno je da za tri meseca izmirimo celokupni dug.” kaže Nenadova supruga Marina.

Da stvar bude još gora, u oktobu 2016. godine pred porođaj, Marini je ustanovljen veliki tumor na mozgu.

Nakon rizičnog porođaja dobili su devojčicu, a Marini je te godine odstranjen veći deo tumora. Čeka je još operacija gama nožem, međutim, zbog Nenadovog zdravstvenog stanja zaustavila je lečenje.

Udruženje „Grupa studenata 501”, galerija „art55” i Gradjevinsko-arhitektonski fakultet organizovaće humanitarno-prodajnu izložbu ,,Plemenito delo’’ koja za cilj ima prikupljanje novčanih sredstava za Nenadovo lečenje.

Izložba će biti održana u sredu, 28.02.2018. u 19:00 h, galerija „art55”, u ulici Ćirila i Metodija 17a.

Osim na ovaj način Nenadu Ristiću može se pomoći putem fondacije “Budi human”, linka e-doniraj ili uplatom na račun:

Dinarski: 160-480610-54

Devizni: 00-540-0002220.1

IBAN broj: RS35160005400002220136 

Kao i slanjem SMS-a sadržine 328 na 3030!
BUDIMO HUMANI 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com