Hronika

Odloženo suđenje Ninoslavu Jovanoviću

Pred Višim sudom u Nišu odloženo je za 4. avgust suđenje Ninoslavu Jovanoviću, poznatijem kao Malčanski berberin, koji je krajem prošle godine, kako se sumnja, oteo i zlostavljao 12-godišnju devojčicu iz sela Suvi do.

Suđenje je odloženo zbog sprečenosti da dođu na suđenje veštaka iz Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu, koji su obavili neuropsihijatrijsko veštačenje optuženog Jovanovića, precizirala je za Tanjug portparol suda Irena Gušić.

Oni nisu naveli razloge sprečenosti veštaka, mada su pojedini mediji objavili da je do odlaganja došlo jer je jedan od veštaka navodno oboleo od kovida 19.

Jovanoviću će se celo suđenje, prema odluci suda, voditi bez prisustva javnosti radi zaštite interesa maloletne žrtve, zbog čega ni tužilaštvo ranije nije moglo da saopšti pravnu kvalifikaciju krivičnog dela za koje se Jovanović tereti.

To znači da niko osim optuženog, njegovog advokata, tužioca, i roditelja devojčice ne može da prisustvuje ovom suđenju, a posebno novinari.

Na pripremnom ročištu, koje je po samom zakonu zatvoreno za javnost, Jovanović se izjasnio se na navode optužbe i u manjem delu ih osporio.

Roditelji devojčice su se pridružili krivicnom gonjenju Jovanovića. Istraga je protiv Jovanovića sprovedena zbog krivičnih dela otmica i silovanje deteta.

Za ova krivična dela zaprećena je kazna zatvora od najmanje 10 godina ili kazna doživotnog zatvora. Jovanović je uhapšen 5. januara, na groblju u rodnom selu Malča, nakon 17 dana policijske potrage za njim.

On je, kako se sumnja, 20. decembra, u selu Suvi do presreo devojčicu na putu do škole i oteo je. Ona je u međuvremenu pronađena, nakon 10 dana potrage u selu Jasenovik i jednoj vikendici.

Jovanović je inače pušten je iz pritvora u martu prošle godine, kada mu je izrečena prvostepena presuda kojom ga je Viši sud u Beogradu osudio je na pet meseci zatvora zbog polnog uznemiravanja maloletnice putem Fejsbuka.

Jovanović je nakon izricanja pomenute presude 18. marta pušten na slobodu, pošto mu je pritvor uračunat u zatvorsku kaznu, a u pritvoru je proveo više od pet meseci.

Pre toga je u dva navrata bio osuđivan za silovanje na 10 i 12 i po godina zatvora, koje je izdržao.

Inače, M.K. koju je 10 dana držao zatočenu nakon otmice, pronađena je 29. decembra u selu Jasenovik u velikoj policijskoj potrazi.

Izvor: Tanjug

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com