DruštvoMerošinaRegion

Odlična zabava i pokloni za mališane na Dečijem pozorišnom festivalu na Oblačinskom jezeru

Mališani i njihovi roditelji sa teritorije opštine Merošima odlično su se zabavili na Oblačinkom jezeru gde je održan drugi po redu “Dečiji pozorišni festival”. Pored bogatog pozorišnog programa za decu, bile su organizovane različite radionice koje su razveselile decu, dok su animatori dobro zabavili one najmlađe.

Ovogodišnji dečiji festival imao je bitan humanitarni karakter. Svako ko je mogao priložio je nešto novca za pomoć porodici Stanković iz Aleksandrova koji su ostali bez porodične kuće u požaru, nedavno. Ono što posebno raduje jeste i da su na samom događaju bile bliznakinje iz ove porodice, koje su se zabavile sa drugarima ali i same pozvale za pomoć.

“Ja bih volela da od tih para kupimo puno, puno lutaka i igračaka jer to najviše volimo”, rekla je uz osmeh Nađa Stanković.

Prvaci sa teritorije opštine Merošina dobili su od predsednika Saše Jovanovića i opštinskog rukovodstva rančeve sa školskim priborom koji tradicionalno poklanja opština Merošina, već čitavu deceniju.

Dečiji pozorišni festival na Oblačinskom jezeru

“Ovo je već ustaljena praksa da naša opština poklanja rančeve sa priborom svakog septmbra, jer nam je bitna briga o najmlađima. Tu smo da pomognemo koliko možemo našim roditeljima koje želimo što više mališana u našoj opštini”, rekao je Jovanović.

Dečiji pozorišni festival na Oblačinskom jezeru

Besplatne članske karte Narodne biblioteke dobila su deca iz svih 17 škola i isturenih odeljenja sa teritorije Merošine.

Direktor Narodne biblioteke uručuje besplatne članske karte mališanima

“Pored knjiga u našoj biblioteci organizujemo i brojne radionice koje su veoma posećene. Ovim besplatnim članskim kartama želimo da privolimo što više dece iz naše opštine da dolaze kod nas ne samo zbog knjiga već i druženja koje je uz knjigu najlepše”, rekao je Miloš Milošević, direktor biblioteke.

Ovaj festival se već dobro ustalio na obali Oblačinskog jezera i “preti” da sledeće godine bude veći, jer po rečima mališana sve im se svidelo.

Dečiji pozorišni festival na Oblačinskom jezeru; Foto: Opština Merošina

Od popodnevnih sati do mraka, čuo se taj divan žagor i dečija graja koja je potvrdila da deci moramo da pružimo upravo ovakvu zabavu i predstave koje su namenjene baš za njih.

Dečiji pozorišni festival na Oblačinskom jezeru; Foto: Opština Merošina

Skoro svoj deci su bila oslikana lica, klovnovi su im pravili figure od balona i zabavljali ih trikovima a nakon odgledanih predstava “Veseli klovnovi”, “Lutkovo” u izvedbi pozorišta Pepino, “Ceca Pereca” deca su imala priliku da se slikaju i druže sa maskotama iz popularnih crtanih filmova.

Na samom kraju druženja zakazan je sledeći ovako lep susret, naredne godine i to prvog vikenda u septembru.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com