Ekonomija

ОDJECI 4. FORUMA NAPREDNIH TEHNOLOGIJA: Jubilarni 5. Forum okupiće stručnjake iz regiona

Jedan od glavnih zaključaka 4. Foruma naprednih tehnologija je da moramo da radimo na konkurentskim sposobnostima, uvođenju novih tehnologija,  da se bavimo kreiranjem novih kadrova na ovom planu jer postoji sve veća potreba za ljudima koji su  kvalitetni kada se radi o naprednim tehnologijama, a moramo da budemo i aktivniji u uvođenju samih tehnologija u proces proizvodnje, istako je Aleksandar Milićević, direktor Regionalne privredne komore Nišavskog, Pirotskog i Topločkog okruga, na sastanku radnog tela Foruma.

Od održavanja 4.Foruma naprednih tehnologija u Nišu prošlo je mesec dana ali je to bilo dovoljno vremena da se razmisli o manifestaciji, da se slegnu utisci i da se da prava ocena njegove uspešnosti, a sudeći po reakcijama privrednika sa Foruma se može reći da je bio uspešan.

Na sastanku koji je održan u Gradskoj kući govorio je profesor dr Bratislav Milovanović koji je organizator izložbe „Niš, grad elektronike kroz vreme“  koji  je ove godine nagrađen na Dunavskom biznis frumu  za doprinos ekonomskom razvoju jugoistočnog dela Srbije i posebno je maglasio mogućnost saradnje niškog Foruma i Dunavskog biznis foruma.

 „Ovogodišnji forum je svima ponudio po neki sadržaj. Bilo je različitih dešavanja, kako za mlade koji tek treba da se odluče u kom će pravcu ići njihova karijera, tako i za one koji su već u poslovnim vodama,pa i za one koji tragaju za poslom“, kaže Aleksandar Milićević,   „Privrednici su pronašli sebe u delu koji je bio namenjen njima a oni žele da uvedu modernu tehnologiju u svoju proizvodnju. Mladi su u okviru Foruma na Sajmu zapošljavanja mogli da potraže sebi radno mesto, a oni najmlađi da vide šta je to što se traži na tržištu kako bi se lakše opredelili za budući poziv“.

On je dodao da organizaori Foruma mogu da budu zadovoljni, a ono što nedostaje  je uključivanje više aktera, odnosno učesnika, iz regiona, pa i i iz drugih zemalja. To može da bude novina za 5. Forum koji je, istovremeno, i jubilarni.

Da je 4.Forum naprednih tehnologija ostvario svoj cilj potvrđuje i Milan Ranđelović, načelnik KLER-a.

Milan Ranđelović

„Najveći uspeh ovog foruma po meni je komentar prerdstavnika firmi da su teme obrađivane na panelima bile konkretnije i bliže njihovim trenutnim potrebama. Zaokret Foruma u pravcu privatnog sektora nešto što se desilo ove godine“, kaže Ranđelović koji, kao i Milićević smatra, da Forum može biti pojačan međunarodnim učesnicima. Ili, možda, dodaje on da “sadržaji koji su smešteni u ta tri dana  biti podeljeni na nekoliko manifestacija u toku godine, je nešto čime ćemo se kao radna grupa baviti“.

Profesor dr Bratislav Milovanović je istakao da se nagrada koju je dobio dodeljuje istaknutim pojedincima iz različitih institucija i različitih temalja.

Nagrada mi je draga  i značajna jer izlazi iz okvira lokalnog regiona, a još draža mi je jer neko prepoznao moj rad“, kaže profesor dr Bratislav Milovanović.

Ovogodišnji Forum realizovala je Kancelarija za lokalni i ekonomski razvoj u partnerstvu sa Regionalnom privrednom komorom Nišavskog, Pirotskog i Topličkog upravnog okruga, Elektronskim fakultetom Univerziteta u Nišu, Nacionalnom službom za zapošljavanje, Filijala Niš i Klasterom naprednih tehnologija NIKET.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com