Društvo

„Odbrana slobode“ u Nišu (VIDEO)

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije objavili su promotivni spot povodom prikaza sposobnosti Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova „Odbrana slobode“, koji će biti održan u petak, 10. maja, u Nišu, povodom Dana pobede.

Ministarstvo odbrane saopštilo je da će prikaz, koji se održava na osnovu odluke predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, početi u 11 časova u Bulevaru Nikole Tesle u Nišu.

Program prikaza obuhvata svečani defile pešadijskog ešelona, defile motorizovanog ešelona, nalet vazduhoplovnog ešelona i padobranski desant.

Planirano je učešće više od 4.000 pripadnika Vojske Srbije i MUP-a, oko 300 borbenih i neborbenih vozila i sistema i oko 40 vazduhoplova.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je sve Nišlije i ljude iz okoline da u petak dođu na vojnu paradu povodom Dana pobede i najavio da će prisutni moći da vide mnogo toga novog u vazduhu.

„Prvi put ćete neke stvari koje ove godine nabavljamo moći da vidite u arsenalu srpskog oružja i moći ćete da vidite koliko je srpska vojska napredovala, koliko je snažnija“, rekao je Vučić.

Sutra proverа pripremljenosti zа Prikаz sposobnosti Vojske Srbije i Ministаrstvа unutrаšnjih poslovа „Odbrаnа slobode“

Ministаr odbrаne Aleksаndаr Vulin i nаčelnik Generаlštаbа Vojske Srbije generаl Milаn Mojsilović prisustvovаće u sredu, 8. mаjа 2019. godine, sа početkom u 11 čаsovа u Nišu proveri pripremljenosti zа Prikаz sposobnosti Vojske Srbije i Ministаrstvа unutrаšnjih poslovа „Odbrаnа slobode“.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close