Društvo

“Odbrana slobode”: Pešadija, tenkovi i vazduhoplovi prikazali sposobnost vojske i policije (FOTO)

Povodom Dana pobede nad fašizmom, na Bulevaru Nikole Tesle, danas je održana vojno-policijska parada “Odbrana slobode”. Državnom, vojnom i policijskom vrhu, kao i velikom broju okupljenih građana prikazani su pešadijski, motorizovani i vazduhoplovni ešeloni, u kojima je angažovano preko 4.000 pripadnika vojske i MUP-a, oko 40 vazduhoplova i oko 300 sredstava borbenih i neborbenih vozila i sistema.

Odgovoran za pripremu, organizovanje i izvođenje prikaza sposobnosti vojske i policije bio je komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, a komandant prikaza bio je brigadni general Vladeta Baltić.

Parada, koja je trajala oko sat i po vremena, počela je padobranskim desantom, koji su izveli pripadnici Specijalne brigade Vojske Srbije.

Nakon njih na defileu je nastupio pešadijski ešelon, koji je bio sastavljen od 27 podešelona, među kojima su bili veterani Vojske i MUP-a, kadeti Vojne akademije sa zastavama, pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije i bataljona za protivteroristička dejstva.

U motorizovanom ešelonu Bulevarom su prodefilovali tenkovi M-84, T-72, borbena vozila LAZAR 3, artiljerijska oruđa NORA B-52, ALAS, ŠUMADIJA, OGANJ i druga borbena i neborbena vozila i sistemi.

Tokom defilea, leteli su Migovi 29, Orlovi i Supergalebovi, kao i helikopteri koji su u sastavu vazduhoplovnih snaga Vojske Srbije.

Parada je završena egzercirom Garde i obraćanjem predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića učesnicima.

“Srbija je slobodna zemlja i nikome neće dozvoliti da njena sloboda bude ugrožena. Na vas smo ponosni, vi ste ponos Srbije, i vaš rad, trud, marljivost, opremljenost i obučenost ocenjujem sa: vrlo dobro!”, ocenio je Vučić prikaz spremnosti vojske i policije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com