Politika

Odbornik Stanković: Pod hitno rekonstruisati i asfaltirati Igmansku ulicu

Odbornik u Skupštini grada Niša Miodrag Stanković posetio je i podržao zahteve stanovnika Igmanske ulice koje su uputili nadležnima.

Oni su više puta upućivali inicijativu za rekonstrukciju ulice, a nisu dobili ništa osim obećanja. Sada su se obratili Stankoviću kako bi odborničkom inicijativom zajednički ubrzali rešenje problema, koji ih muči godinama.

„Zahtevam od nadležnih da se hitno izvrši kompletna rekonstrukcija ulice, postavi signalizacija, uradi zaštitna ograda i postave ležeći policajci, kako bi stanovnici Igmanske, ali i građani koji tu prolaze bili bezbedni.“, izjavio je Miodrag Stanković.

Stanovnici Igmanske ulice svakodnevno se suočavaju sa problemima zbog katastrofalnog stanja u kome se ulica nalazi. Zbog granitnih kocki koje su u stanju totalnog raspadanja i postojanja rupa, građani su uplašeni za bezbednost kako pešaka, tako i vozača. Oni su takođe bili suočeni sa problemom poplava, kada je bilo poplavljeno mnogo kuća, jer kolektor koji se nalazi kod medicinske škole nije poslužio nameni, zbog obilnih padavina.

„Dakle, postoji mnogo problema koje muče stanovnike Igmanske, kako nerešena vodovodna i kanalizaciona mreža, kolektor koji nema kapacitet da prihvati vodu usled većih padavina, tako i raskopana ulica zbog koje je ugrožena bezbednost građana. Problem stanovnika Igmanske zahteva hitno rešenje, jer bezbednost građana mora biti na prvom mestu.“, zaključio je Stanković.

Stanovnici Igmanske ulice pokrenuli su peticiju kojom zahtevaju kompletnu rekonstrukciju ulice. Peticiju za rekonstrukciju ulice do sada je potpisalo 500 sugrađana. Oni upozoravaju da će, ukoliko se njihovi zahtevi ne ispune blokirati ulice Dušana Popovića i Zetsku.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com