Politika

Odbornik Miodrag Stanković podržao meštane Čamurlije

Miodrag Stanković odbornik Skupštine Grada Niša, pridružio se protestu meštana Čamurlije, koji su blokirali Čamurlijski put na jedan sat zbog čestih saobraćajnih nezgoda i predao odborničku inicijativu da se problem meštana Čamurlije hitno reši.

„Meštanima Čamurlije otežano je uključenje na put, zbog nepreglednosti i učestalog saobraćaja. Na samom izlazu iz naselja nalaze se garaže Niš-ekspresa što dodatno otežava uključenje na regionalni put. Nepostojanje trotoara kojim bi se pešaci kretali, ugrožava  njihovu bezbednost. Prelazak ulice takođe predstavlja problem“ , izjavio je Miodrag Stanković, odbornik u Skupštini Grada Niša.

Kaže da grad Niš mora pristupiti izradi Projekta za unapređenje bezbednosti saobraćaja na regionalnom putu, sa priključkom u naselje Čamurlija. Nakon izrade Projekta, da uputi inicijativu ka Putevima Srbije, kako bi se pristupilo realizaciji tog Projekta.

„Zahtevam da Grad Niš preuzme ulogu medijatora i zajedno sa Putevima Srbije reši problem koji muči meštane Čamurlije“ , dodao je Stanković.

Stanković predlaže neke od mogućih rešenja da se poboljša bezbednost u saobraćaju na
Čamurlijskom putu:

1) Da se pristupi izgradnji trotoara, sa pešačkom stazom,
2) Da se postave vibro trake,
3) Da se postavi svetleća signalizacija,
4) Da se postave fluoriscentne folije
5) Da se kod Nišekspresove garaže sa obe strane postave usporavači brzine, takozvani ležeći policajci, sa obe strane autobuskog stajališta,
6) Da se uradi horizontalno obeležavanje pešačkog prelaza (zebra). 

„Meštani su u više navrata molili nadležne da reaguju zbog više lakših i nekoliko težih udesa, koji su izazvani brzom vožnjom, ali nisu preduzete nikakve konkretne mere za unapređenje bezbednosti u saobraćaju. Apelujem na gradsku vlast da što pre nađe rešenje, a ne da ćuti na problem koji se tiče svih nas, a ne samo ugrožene meštane Čamurlije“ , zaključio je Stanković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com