Politika

Odbornik Miodrag Stanković : Javna rasprava o budžetu Grada Niša 2023. je farsa, vlast nastavlja da obmanjuje građane!

Gradsko veće Grada Niša sprovelo je takozvanu javnu raspravu o Nacrtu odluke o budžetu Grada Niša za 2023. godinu. Miodrag Stanković kaže da on kao odbornik nikakvo zvanično obaveštenje o javnoj raspravi nije dobio i da je za javnu raspravu saznao preko društvenih mreža.

 

„Nažalost, nastavlja se kontinuitet loše prakse nove, stare vlasti Srpske napredne stranke i njenih koalicionih partnera. To se vidi na primeru da nema prave javne rasprave o budžetu kao najvažnijem dokumentu koji Skupština Grada treba da usvoji”, rekao je Stanković.

I ove godine javna rasprava o budžetu za 2023. održana je samo 24 časa nakon javnog poziva građanima. Kaže da je jasno da postoji centralizacija moći, i da se Beograd pita kako će se trošiti novac iz budžeta Grada Niša. Smatram da je to nedopustivo. I da građani Niša zaslužuju vlast koja će da radi u interesu građana a ne partije.

“Građani Niša moraju da znaju na koji način se njihov novac troši. Ovo što gradska vlast organizuje jeste povreda osnovnih načela demokratije” – izjavio je Miodrag Stanković, odbornik u Skupštini Grada Niša.

Dodaje da gradska vlast treba javno da se izvini građanima Niša i da hitno objavi predloženi dokument u elektronskim i štampanim medijima, pa tek onda da organizuje javnu raspravu najpre po mesnim kancelarijama, i na kraju u Skupštini Grada Niša. To prema njegovim rečima treba da uradi odmah.

“Na taj način bi se građani, kao i stručna javnost uključila u izradu nacrta budžeta. Skandal je da Niš kao univerzitetski grad, u kome ima izuzetnih stručnjaka, nema pravu javnu raspravu o budžetu za 2023. godinu, što samo govori da gradskoj vlasti nije važno šta građani misle.

Nisam učestvovao u tzv javnoj raspravi o budžetu Grada za 2023. godinu, jer je nemoguće diskutovati o nečemu što nije bilo dato na uvid javnosti!” zaključio je Stanković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com