Politika

Odbornik Branislav Jovanović traži od Skupštine informaciju kada će početi sa izmeštanjem pruge?

Vladajuća stranka je na vlasti najduže u istoriji grada Niša od svih stranaka. Jedno od osnovnih obećanja bilo je izmeštanje pruge iz gradskog jezgra, podseća odbornik Koalicije “Niš moj grad” Branislav Jovanović.

 

“Кako se intenzivno obećavalo da će to biti 2017. godine, od strane nadležne ministarke Zorane Mihajlović i čelnika grada , a nije učinjeno, tražimo informaciju kada će se početi sa izmeštanjem pruge i da li će se ona izmestiti paralelno sa početkom radova na brzoj pruzi Niš – Beograd”, navedeno je u dopisu dostavljenom medijima.

Dodaju da su čuli da će to će biti tek 2028. godine.

“Vidimo da su se na ovoj pruzi dešavale, ali se i dalje dešavaju nesreće sa tragičnim ishodima. Najnovija je havarija sa amonijakom na toj pruzi, kod Pirota, što može da dovede ne samo do ugrožavanja života nego i do ekološke katastrofe, ako amonijak dođe u kontakt sa vodom kao što se moglo desiti u Nišavi.
Tražimo kompletnu informaciju da li se amonijak izlio u Nišavu i da li to predstavlja opasnost za građane u smislu korišćenja zdrave pijaće vode?”,, kazao je Jovanović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com