Društvo

Odbornici Skupštine grada imenuju nove direktore po hitnom postupku

Nekoliko gradskih preduzeća u Nišu posle današnje dobiće nove-stare direktore i vršioce dužnosti direktora. Nova lica na čelu preduzeća dobiće JKP Naissus, JKP Medina, Sportski centar Čair i Simfonijski orkestar. Njihova imenovanja potvrdiće odbornici Skupštine grada Niša. Izbor direktora RRA Jug nije na dnevnom redu današnje sednice, jer ta funkcija nije u ingerenciji Skupštine grada, ali će zato Grad Niš dobiri i novog ombudsmana i vršioca dužnosti načelnika Uprave za opšte poslove.

Kao što su Niške Vesti već pisale, na čelo JKP Naissus naćiće se istoričar Goran Milosavljević, kadar SPO i radnik Objedinjene naplate. Upravo njegovo imenovanje izazvalo je najveću pažnju javnosti.

“Goran Milosavljević ima više od 10 godina iskustva kao radnik Objedinjene naplate, i ne vidim nikakav problem, on zna kako funkcioniše javno preduzeće. On kao mlad čovek sigurno neće imati opravdanja da kaže da ne zna kako funkcioniše odnos Grada i komunalnog preduzeća. Odgovoran je posao i nadam se da će ispuniti očekivanja. Uostalom svi su oni vršioci dužnosti, pa ćemo za 6 meseci videti kako ćemo biti zadovoljni, i mi i oni”, objasnila je gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Za vd načelnika Uprave za opšte poslove izabran dosadašnji zamenik Miljan Ćirković, dok će mesto zamenika preuzeti Pavlina Mihajlenko. Dosadašnja načelnica Uprave Katarina Mitrovski biće nova zaštitnica građana.

Funkciju direktora JKP Mediana ubuduće će obavljati Ivan Mihajlović, dosadašnji direktor RRA Jug. Direktoru SC “Čair” je istekao mandat, pa će njegovo mesto preuzeti Branka Aranđelović. Konkurs u Simfonijskom orkestru je poništen, tako da će dosadašnji direktor Sreten Vezenković i dalje obavljati tu funkciju, ali u vd stanju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Branka koja je ta nigde nema CV da vidimo gde je radila koliko je radila, stvarno strasno sta se radi ubedljivo najgora garnitra ljudi je na politickoj sceni u Nisu….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com