Društvo

Odbornici odlučili: Javna preduzeća dobila nove direktore i v.d. direktore

Posle višečasovne rasprave i mnogobrojnih replika među odbornicima, gradski parlament usvojio je predlog Gradskog veća o izboru direktora javnih preduzeća. Sedam preduzeća je dobilo nove direktore, dok su tri preduzeća dobila vršioce dužnosti.

Kao što je bilo i očekivano, odluke o tome ko će biti na čelu niških javnih preduzeća napravile su najveću pometnju u skupštinskim redovima. Opozicija je negodovala zbog prethodnog odlaganja zasedanja Skupštine Grada, smatrajući da je razlog za odlaganje to što Veće nije moglo da se dogovori oko odluke o direktorima.

Sa druge strane, predstavnici vladajuće koalicije isticali su da je razlog za odlaganje bio taj što za prethodnu sednicu nije bio obezbeđen televizijski prenos, zbog tadašnje neuspešne javne nabavke.

Nakon rasprave koja se vodila objedinjeno za sve tačke koje se tiču direktora, a koja je trajala gotovo četiri sata usledilo je glasanje.

Kako su odbornici odlučili Jelena Stojanović narednih godina vodiće “Objedinjenu naplatu, Goran Đorđević TržnicuPredrag Milačić “Gradsku toplanu, “Zavod za urbanizam” Miroljub Stanković, Dejan Dimitrijević “Parking servis, Nebojša Lović “Direkciju za izgradnju grada, a “Gradsku stambenu agenciju” Vladan Stojanović.

S obzirom na to da se Gradsko veće nije složilo sa tri predloga Komisije za izbor direktora, preduzeća “Medijana”, “Naisus” i “Niš stan” nisu dobila nove direktore već vršioce dužnosti. Prema predlogu Veća, koji su odbornici u Skupštini usvojili, na čelu “Medijane” biće Dragoslav Pavlović, prvi čovek “Naisusa” biće Igor Vučić, a Nenad Hafner biće v.d. direktora “Niš stana”.

Podsetimo, borba za direktorske stolice niških javnih preduzeća vodi se mesecima unazad. Komisija za izbor direktora je sastavljena 9. juna, pravilnik o radu formiran je 28. jula, nakon čega je usledilo testiranje kandidata. Veće je predlog Komisije dobilo 22. septembra, a većnici su svoj predlog odluke dali dan pred zasedanje – 17. oktobra.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com