EkonomijaPolitika

Odbornici o ekonomskom programu Niša. Vlast predstavila 54 projekta

Najviše polemike i rasprave na nastavljenoj sednici Skupštine grada i ovoga puta oko Programa ekonomskog razvoja grada Niša za 2023. godinu. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski ističe da su u programu predstavljena 54 projekta, od kojih su za 46 gradilišta već aktivna.

 

Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niša

„Počev od fabrike za prečišćavanje vode, akva parka, stanova za snage bezbednosti, arheološkog nalazišta „Medijana“, gde ćemo i držati svečanu akademiju povodom gradske slave, dogradnja male scene Narodnog pozorišta, sanacija Božidara Adžije, izgradnja vrtića u Panteleju, rekonstrukcija Medikoterapije, zatim rekonstrukcija škole „Kralj Petar Prvi“, školski toaleti, školska dvorišta, sportski tereni, međublokovski prostor, kuglana nam kreće za koji dan, spomenici o kojima ćemo govoriti, ovih dana treba da se raspišu pozivi. Toplana radi svoj deo projekta, završila je toplovod kod hitne pomoći, širi svoju mrežu, kao i „Jugorozgaz“ gasovod“, podsetila je Sotirovski.

Ona je dodala da se kroz plan koji je uradila Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj jasno vidi da Grad ide napred, da Niš država i Kabinet predsednika u tome podržavaju, jer su dva važna projekta stigla za manje od šest meseci, to su austrijski „Palfinger“ i VGP, koji su proglašeni projektima od nacionalnog značaja“.

“U ovim ovde stavkama postoje projekti koji se sada realizuju, ali postoje i oni koji su načekanju. Čak i ovaj skroman predlog programa za izgradnju grada jeste problematičan. Kako da vam kažem, ništa se značajno nije uradilo osim nekih sitnih projekata koje gradska vlast pokšava da prikaže kao neki uspeh. Ovo je jako malo za 10 godina unazad koliko su na vlasti”, rekao je odbornik Koalicije Niš moj grad Miodrag Stanković.

Rasprava o ovoj temi išla je u različitim pravcima zbog čega je predsednik Skupštine Boban Džunić više puta opominjao odbornike i upozorio ih da diskutuju bez uvreda.

Na sednici Skupštine gradonačlenica je još jednom podsetila da je u prva tri meseca ove godine više od 700 miliona dinara u budžetu nego u istom periodu prošle godine i da je trenutno u Nišu manje od 19 hiljada nezapslenih građana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Замолио би вас да га не развивате више јер почемо да личимо на Добрујевац.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com