Politika

Odbornici Kreni-promeni u Nišu predložili Skupštini grada temu besplatnih udžbenika

Odbornici pokreta Kreni-promeni u Skupštini grada Niša gradskom parlamentu predali su predlog dnevnog reda za sledeću sednicu, a koja se tiče materijlanog položaja roditelja đaka i podele besplatnih udžbenika.

Odbornik tog pokreta Mihajlo Cvetković naveo je u saopštenju da su predložili đačku pomoć za ovu školsku godinu od 20.000 dinara po učeniku, kao i finansiranje kompleta udžbenika za sledeću i naredne godine.

„Ova odbornička aktivnost ima isti cilj kao narodna inicijativa, ali je postupak kraći. Širi cilj je da sva deca u Srbiji imaju jednak položaj, što treba da obezbedi Vlada Srbije, umesto da lobira za Rio tinto i promoviše parizer“, naveo je Cvetković.

Odbornica Dina Marković smatra da sva deca u Srbiji treba da imaju jednake uslove, dodajući da ne žele da deca u Nišu nemaju besplatne udžbenike poput dece u Beogradu, Rumi i Sremskoj Mitrovici.

„U Sremskoj Mitrovici je nekoliko dana pred početak školske godine usvojena narodna inicijativa za besplatne udzbenike koju je pokrenuo upravo pokret Kreni-Promeni. Mi smo ponosni što deca iz drugih gradova imaju besplatne udzbenike, ali isto to želimo i za Niš“, navela je Marković.

Na drugoj sednici Gradskog veća u novom sazivu, gradonačelnik Niša nije imao odgovor na pitanje, kada može da se očekuje naredna sednica niškog parlamenta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com